Ετσι παρεκτρέπεσαι: 7 «ύπουλες» τροφές που σε κάνουν να τρως κι άλλο | 0 bovary.gr
Ετσι παρεκτρέπεσαι: 7 «ύπουλες» τροφές που σε κάνουν να τρως κι άλλο | 0 bovary.gr
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Ετσι παρεκτρέπεσαι: 7 «ύπουλες» τροφές που σε κάνουν να τρως κι άλλο


Περιμένεις πως και πως να φας το σνακ σου στην δουλειά και μόλις εκείνο τελειώσει, εσύ συνειδητοποιείς πως όχι μόνο δεν χόρτασες, αλλά σκέφτεσαι και τι άλλο θα φας;

Δες ποιες τροφές σε κάνουν να πεινάς περισσότερο, ώστε να τις αποφεύγεις όταν πεινάς πολύ.

  • Σμούθις, χυμοί,μούρα

Τα τρόφιμα που είναι χαμηλά σε πρωτεΐνη και έχουν ως βασικό συστατικό το νερό, θα σε κάνουν να πεινάσεις μέσα σε μία ώρα.
Αν σου αρέσουν, μπορείς να τα συνδυάσεις με μία κούπα από δημητριακά ή νιφάδες σιταριού που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο χορτάτη.

 

  • Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μερικές μπάρες δημητριακών έχουν λίγο ή καθόλου ζάχαρη, χωρίς όμως να είναι διακριτό στην γεύση τους κάτι που σε κάνει να πεινάς ακόμη περισσότερο, μιας και νομίζεις πως τρως ένα μικρό γλυκάκι.
Και επειδή όλες μας έχει τύχει να μην μείνουμε μόνο σε μία μπάρα δημητριακών, προτίμησε μία μπάρα πρωτεΐνης που θα σε «πιάσει» περισσότερο.

  • Πατατάκια

Κλασικό σνακ που σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις, τελειώνοντας το σακουλάκι στο πι και φι. Ο λόγος; Η μεγάλη ποσότητα αλατιού που σε κάνει να θες κι άλλο... η μόνη λύση είναι «παραιτηθείς» από τον πειρασμό.

  • Συσκευασμένες σαλάτες

Εκτός ότι δεν έχουν μέσα κάτι σε κρέας (κοτόπουλο) που θα σε κάνει να χορτάσεις, είναι και αρκετά μικρές σε ποσότητα και τα dressing τους είναι πολύ γλυκά. Προτίμησε να «ενισχύσεις» την σαλάτα σου με ένα γιαούρτι και μπόλικο ξύδι, για να μην νιώθεις λιγούρα μετά.

  • Κρουασάν βουτύρου

Ένα κρουασάν βουτύρου είναι γεμάτο από υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνονται αμέσως στο αίμα, πράγμα που σε κάνει να μην νιώθεις χορτάτη. Αντί αυτού προτίμησε ένα κείκ από χούμους που θα σε κάνει να μην πεινάς για ώρα.

  • Σάντουιτς

Πολλά από εμάς αντικαθιστούμε το μεσημεριανό με ένα σάντουιτς αν δεν προλαβαίνουμε. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μας, καθώς τα περισσότερα έτοιμα σάντουιτς είναι γεμάτο από αλάτι και ζάχαρη. Προτίμησε να προσθέσεις στο σάντουιτς σου τόνο, τυρί ή κοτόπουλο και να το συνοδέψεις με μία σαλάτα για να σε χορτάσει.

  • Αλκοόλ

Σίγουρα έχεις προσέξει πως μετά από κάθε σου βραδινή έξοδο, ψάχνεις ένα ανοιχτό ταχυφαγείο για να φας κάτι αλμυρό. Τα ποτά (και ειδικά αυτά που έχουν ζάχαρη) μας αυξάνουν την όρεξη. Προτίμησε ένα ποτήρι κρασί που δεν έχει πολλές θερμίδες και δεν σε κάνει να πεινάς τόσο.

Φωτογραφίες: Shutterstock