Πολλά παιχνίδια στο πάτωμα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By iordani
Πολλά παιχνίδια στο πάτωμα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By iordani
ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ

Εχεις παιδιά; Βρήκαμε το τέλειο τρικ για να διατηρείς το σπίτι πάντα τακτοποιημένο


Οταν το σπίτι μας είναι τακτοποιημένο, μια ηρεμία και μια ψυχική ευεξία μας πλημμυρίζει με το που μπαίνουμε σε αυτό, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Οταν όμως έχεις παιδιά, όλο το σκηνικό αλλάζει και σπάνια απολαμβάνεις ένα σπίτι τακτοποιημένο. Παντού διάσπαρτα παιχνίδια και ρούχα. Ενα χάος που πολλές φορές σε τρελαίνει και θέλεις να ουρλιάξεις!

Οσο μαζεύεις εσύ και προσπαθείς να βάλεις μια τάξη στο σαλόνι και στα δωμάτια, τόσο εκείνα βγάζουν διάφορα πράγματα από συρτάρια και ντουλάπες! 

Λες και το κάνουν επίτηδες. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί πολύ απλά θέλουν να παίξουν. Αλλα κι εσύ θέλεις ένα σαλόνι τακτοποιημένο και καθαρό για να μπορέσεις λίγο να χαλαρώσεις. 

Μάταια. Είναι μια άνιση μάχη που δεν πρόκειται ποτε να βγεις ποτέ νικήτρια! Κάποιες γυναίκες το έχουν αποδεχτεί και αφήνουν τα παιχνίδια διάσπαρτα στο σαλόνι καθώς και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια θα γίνουν.

Οταν, λοιπόν, η ακαταστασία στο χώρο σου έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, μια ιδέα είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα. 

Παιχνίδια κάτω από μαξιλάρια, lego και αυτοκινητάκια στο πάτωμα, κούκλες από εδώ και από εκεί... Μια γνώριμη εικόνα για όλες τις μαμάδες!

Shutterstock
Shutterstock

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μία μέθοδος για να τακτοποιήσεις το χάος του σπιτιού σου και είναι πανεύκολη. Ολες οι μαμάδες θα την λατρέψουν!

Τι χρειάζεσαι; Να αγοράσεις μία πάνινη μεγάλη τσάντα για κάθε χώρο του σπιτιού.

Τι πρέπει να κάνεις; Μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού, πάρε τις τσάντες και άρχισε να τοποθετείς μέσα κάθε αντικείμενο που ανήκει στο αντίστοιχο δωμάτιο. Πεταμένα τουβλάκια; Κούκλες; Ό,τι κι αν είναι αυτό, βάλε στην κάθε τσάντα τα αντικείμενα που της αναλογούν. 

Στη συνέχεια, αφού έχεις μαζέψει όλα τα πεταμένα αντικείμενα, τοποθέτησε τις τσάντες στα δωμάτια που ανήκουν. 

Και το καλύτερο; Αν τα παιδιά σου είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν στην τακτοποίηση του σπιτιού, αφήσέ τα να το κάνουν!

Ποιος είναι ο στόχος:

Πέρα από ένα τακτοποιημένο σπίτι, στην πορεία τα παιδιά θα μάθουν από μόνα τους να κάνουν αυτή την δουλειά, κάθε φορά που τελειώνει το παιχνίδι τους.

Διαβάστε επίσης: Η ακαταστασία μάς κάνει κακό: Νέα έρευνα την συνδέει με την κατάθλιψη

Ακαταστασία, φωτισμός και όσα άλλα εμποδίζουν ένα παιδί να διαβάσει στο δωμάτιό του