Ενα ζευγάρι τσακώνεται, Φωτογραφία: Shutterstock/By Dean Drobot
Ενα ζευγάρι τσακώνεται, Φωτογραφία: Shutterstock/By Dean Drobot
TWITTER

«22 πράγματα που σου απαγορεύω να κάνεις» -Πώς η λίστα μιας γυναίκας προς τον σύντροφό της έγινε viral σε μια ώρα


Το φαινόμενο της κτητικής συμπεριφοράς απ' τον έναν σύντροφο απέναντι στον άλλον είναι σύνηθες ανάμεσα στα ζευγάρια και αρκετά συχνά καθοριστικό για τον τελεσίδικό τους χωρισμό.

O απόλυτος έλεγχος πάνω σε ένα άλλο άνθρωπο δεν είναι ούτε εφικτός ούτε επιθυμητός. Και είναι πάντα καταστροφικός.

Είναι όμορφο να περνάς πολλές ώρες με το αγόρι σου και είναι πολύ γλυκό να σε διεκδικεί, να σου δείχνει πόσο σ'αγαπάει και να σου εκφράζει πόσο πολύ θέλει να βρίσκεται συνέχεια μαζί σου. Ωστόσο, όσο και να σου αρέσει, και οι δυο σας χρειάζεστε λίγο προσωπικό χρόνο, λίγο χρόνο για την οικογένειά σας, τους φίλους σας. Δεν γίνεται να είστε συνέχεια μαζί!

Είναι πολύ φυσικό να θέλουμε να μοιραζόμαστε πράγματα ή τη ζωή μας με το/τη σύντροφο μας, να θέλουμε να νιώθουμε δεμένοι και προστατευμένοι. Αυτό γίνεται πρόβλημα μόνο όταν η αγάπη μετατρέπεται σε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς πίσω από αυτές τις κτητικές συμπεριφορές κρύβεται το άγχος της απόρριψης ή της εγκατάλειψης.  Συμπεριφορές που συνήθως πυροδοτούνται από κάποιο βίωμα της παιδικής, προ-εφηβικής ή εφηβικής ηλικίας.

Μια γυναίκα λοιπόν έφτιαξε μια λίστα με 22 πράγματα προς τον σύντροφό της που του απαγορεύει να κάνει. Οπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα αυτή αναρτήθηκε στο twitter και έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τα περισσότερα σχόλια ήταν από άντρες που του έλεγαν να φύγει τρέχοντας από αυτή την κτητική και παρανοϊκή γυναίκα. 

Δείτε εδώ τη λίστα:

Φωτογραφία: kkeyes96/Twitter
Φωτογραφία: kkeyes96/Twitter

Η γυναίκα αυτή γράφει στη λίστα ότι του απαγορεύει να ακολουθεί γυναίκες στα social media, να έχει αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνα από γυναίκες και να μην κοιτάει καμία άλλη όταν βγαίνει έξω.

Δεν τον αφήνει να βλέπει τους φίλους του πάνω από δυο φορές την εβδομάδα, να πίνει αλκοόλ χωρίς να είναι εκείνη μαζί του και να την παρατάει για να βλέπει τους φίλους του. Αυτή είναι προτεραιότητα σε όλα!

Θέλει να ελέγχει το κινητό του όποτε θέλει, να της λέει ότι την αγαπάει κάθε μέρα και να μην αργεί να της απαντήσει στα μηνύματα που του στέλνει.

Αν τον πλησιάσει μια γυναίκα, εκείνος να φύγει και γενικώς αν τον πετύχει να μιλάει σε γυναίκα, την έβαψε!

Δεν τον αφήνει να φέρνει τους φίλους του στο σπίτι, να πηγαίνει βόλτα με τη μηχανή αν δεν είναι εκείνη μαζί του και να έχει γυναίκες φίλες.

H κτητικότητα καταλήγει πάντα να καταστρέφει ό,τι προσπαθεί να προστατεύσει. Και αυτή η γυναίκα έχει χάσει το παιχνίδι από χέρι....

Διαβάστε επίσης: Τελικά μπορούμε να αποδεχτούμε την κολλητή φίλη του συντρόφου μας;

9 μικρές αλλαγές για να βελτιώσεις τη σχέση σου