Κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό. Λαχταριστό, ζεστό από τον φούρνο, τι καλύτερο;
Μάλιστα, μερικές φορές, ανυπομονούμε τόσο πολύ που τσιμπάμε την ωμή ζύμη από το μπολ, πριν ψήσουμε το γλυκό!
Ειδικά αν έχει σοκολάτα, όπως το μείγμα από μπισκότα, μας βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε λίγο πριν μπει στον φούρνο.
Όλοι το έχουμε κάνει, σαν παιδιά, όταν η μαμά έφτιαχνε κέικ, μπισκότα κτλ.
Αλλά αυτή η γλυκιά συνήθειά μας δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύαμε. Το λένε και οι ερευνητές.
Νέα μελέτη βρήκε ότι το στεγνό αλεύρι μπορεί να περιέχει πολλά βλαβερά βακτήρια που μπορεί να προκαλούν και λοιμώξεις από E. Coli.
Η έρευνα αυτή, που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, εξέτασε 56 υποθέσεις μιας συγκεκριμένης λοίμωξης από E. Coli που συνέβη στις ΗΠΑ μεταξύ του Δεκεμβρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2016, προσδιορίζοντας ότι ο συνδετικός κρίκος ήταν το φάγωμα ωμής ζύμης ή βουτύρου πριν το ψήσιμο.