Unsplash/Sweet Ice Cream Photography
Unsplash/Sweet Ice Cream Photography
ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που μια σύμβουλος γάμου δεν θα έλεγε ποτέ στον σύζυγό της


Η επικοινωνία είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σχέση. 

Οι σύντροφοι πρέπει να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους και να εκφράζονται. 

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις καταλήγουν στον χωρισμό είναι ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτά που σκέφτονται και νιώθουν. 

«Μα γιατί δεν μου το ανέφερες τόσο καιρό; Πώς θα μπορούσα να ξέρω ότι σε ενοχλεί τόσο πολύ;». Αυτή είναι η συνήθης αντίδραση του συντρόφου σε μια σχέση όπου κανείς από τους δύο δεν μιλάει. 

Το να εκφράζει κάποιος τα συναισθήματά του είναι ζωτικό και κάνει την συνύπαρξη υγιή. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μερικοί σύντροφοι προτιμούν να αποφεύγουν τις επικοινωνιακές συγκρούσεις με τον/την ερωτικό τους σύντροφο με σκοπό να αποκλιμακώνουν την ένταση που υφίστανται στο πλαίσιο της σχέσης. Ομως, μια τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να αποβεί μοιραία για το ζευγάρι καθώς κινδυνεύει να ερμηνευτεί από τον άλλον σύντροφο ως ένδειξη αδιαφορίας. 

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που προκύπτει από την έλλειψη επικοινωνίας, με αποτέλεσμα το μυαλό μας να κατακλύζεται από αρνητικές σκέψεις σχετικά με την ποιότητα της σχέσης.

Οσο περνάει ο καιρός, το ζευγάρι απομακρύνεται και αποξενώνεται. 

Μια Αμερικανίδα σύμβουλος γάμου, η Chanel Dokun, μίλησε στο Purewow για τα 5 πράγματα που ούτε η ίδια δεν λέει στον σύζυγό της, ακόμα κι όταν η κατάσταση στο σπίτι έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Shutterstock
Shutterstock

1. Δεν πλένεις ποτέ τα πιάτα

Το μυστικό για να κάνετε το σύζυγό σας να κάνει ό,τι θέλετε είναι να αποφύγετε να λέτε «πάντα» ή «ποτέ».

2. Είσαι τεμπέλης

Πολλές φορές καταλήγουμε να ασκούμε κριτική στον ερωτικό μας σύντροφο για την συμπεριφορά του. Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την αυτοπεποίθησή του και κατ' επέκταση τη σχέση.

3. Είναι δικό σου το φταίξιμο

Οταν αισθανόμαστε αδικημένοι, το πιο εύκολο πράγμα είναι να μεταφέρουμε την ευθύνη και το φταίξιμο στον άλλον. Η λύση του προβλήματος αρχίζει όταν αναλαμβάνουμε μέρος της ευθύνης για οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα.

4. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε διαζύγιο

Η λέξη «διαζύγιο» βάζει μια ρωγμή στην ασφαλή βάση του γάμου. Ο σύζυγός μου πρέπει να γνωρίζει ότι ακόμη και όταν τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, θα τον επιλέξω και θα αγωνιστούμε μαζί για το μέλλον μας.

5. Είναι αστείο να νιώθεις έτσι

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε σε έναν άλλον άνθρωπο είναι το δώρο της ενσυναίσθησης. Είναι όταν βγαίνουμε έξω από τις εγωιστικές απαντήσεις ή τις ανάγκες μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να κάνει κάποιον άλλον να νιώσει τον τρόπο που αισθάνεται. Ποτέ δεν θέλω να απορρίπτω τα συναισθήματα του συζύγου μου. Ακόμα και όταν δεν συμφωνώ με τον τρόπο που αισθάνεται, προσπαθώ να σέβομαι αυτό που αισθάνεται και να μετατρέψω την απογοήτευσή μου σε περιέργεια για να καταλάβω πώς νιώθει.  

Διαβάστε επίσης: 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

O απροσδόκητος λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις