Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να πουν πολλά για εμάς. Είμαστε ό,τι τρώμε, λέμε, άλλωστε.
Από ότι φαίνεται, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο τι τρώμε και στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, ερευνητές βρήκαν ότι ένα συντηρητικό τροφίμων που χρησιμοποιείται στις επεξεργασμένες τροφές όπως στα αναψυκτικά και στα επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να ευθύνεται για την τεμπελιά μας.
Η έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation εξηγεί γιατί λιγότερο από το 5% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ ασκείται για 30 λεπτά κάθε μέρα.
Το συντηρητικό είναι το ανόργανο φωσφορικό άλας.
Στην έρευνα προσπάθησαν να κατανοήσουν την επίδραση του φωσφορικού άλατος στα συνολικά επίπεδα δραστηριότητας και κυρίως πόση ώρα περνάμε καθισμένοι.
Στην έρευνα, δύο ομάδες ποντικιών έκαναν συγκεκριμένη διατροφή, με την μία ομάδα να έχει εκτεθεί σε 3 φορές περισσότερη ποσότητα φωσφορικού άλατος από την άλλη. Μετά από 12 εβδομάδες, τα ποντίκια που είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα φωσφορικού άλατος πέρασαν λιγότερο χρόνο στη ρόδα από αυτά με πιο καθαρή δίαιτα.