Η κατανάλωση του φαγητού που περίσσεψε μπορεί να γίνει απειλητική για την υγεία.
Πολλές φορές μαγειρεύετε ένα φαγητό υπολογίζοντας 4-6 μερίδες για να φάτε το μεσημέρι και το βράδυ, αλλά για διάφορους λόγους, δεν το καταναλώνετε.
Ο βασικός κίνδυνος όταν τρώει κανείς την επόμενη μέρα το φαγητό που περίσσεψε είναι η τροφική δηλητηρίαση, η οποία εκδηλώνεται βασικά με εμετούς και διάρροια.
Όταν κάποιος προσβληθεί από τροφική δηλητηρίαση, πρέπει να εξεταστεί άμεσα από γιατρό ή να διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Ειδικά το ρύζι και το κρέας που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά μπορεί να προκαλέσουν μερικές από τις πιο σοβαρές δηλητηριάσεις.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν έχει περισσέψει φαγητό, τότε πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη ώστε να σταματήσει η αναπαραγωγή επικίνδυνων βακτηρίων.
Για να δούμε την λίστα με τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε την επόμενη μέρα:
Πατάτες
Οταν οι πατάτες μείνουν εκτεθειμένες σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα, ευνοείται η ανάπτυξη ενός επικίνδυνου βακτηρίου και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση.