9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας, Φωτογραφία: Shutterstock/By Flamingo Images
9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας, Φωτογραφία: Shutterstock/By Flamingo Images
HEALTH LIVING

9 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας σε 9 ημέρες


Η ζωή του καθενός και ο τρόπος που επιλέγει να τη ζήσει είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και είναι συχνά δύσκολο να βρουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν. 

Πολλά άτομα αφήνουν την κάθε ημέρα να είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη. Και την επόμενη. Η ζωή τους είναι συνηθισμένη. Και δεν κάνουν τίποτα ασυνήθιστο.

Απλά περνούν την ζωή τους, την αφήνουν να κυλάει. Και αφήνουν και τον χρόνο να περνάει και τα πράγματα να συμβούν. 

Δεν χρειάζεται να είναι πρωτοχρονιά για να πάρεις μερικές αποφάσεις για το πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου. Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς ποιες πτυχές της ζωής σου πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να νιώθεις και να ζεις καλύτερα.

Πρέπει να πάρεις τον έλεγχο της ζωή σου στα χέρια σου και να αλλάξεις τα πράγματα για να έχεις μια πιο όμορφη καθημερινότητα. 

Ανεξάρτητα με το πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου. 

Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ καλύτερη, με πάρα πολύ απλά πράγματα, που δεν χρειάζονται ούτε μεγάλες αλλαγές ούτε μεγάλες θυσίες. Και να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε. Ας δούμε τα 9 βήματα για μια καλύτερη ζωή. 

Shutterstock
Shutterstock

1. Να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου

Είναι βασικό να μαθαίνεις να μπαίνεις στη θέση του άλλου. Αυτό λέγεται ενσυναίσθηση και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ενισχύει την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και επιλύει τις διαφορές. Χρειάζεται, για να μπορέσεις να τον καταλάβεις, να μπεις, έστω και στιγμιαία, στην θέση του άλλου. Μην ακούς μόνο αυτά που εσύ καταλαβαίνεις μέσα από την δικιά σου σκοπιά, αλλά τι εννοεί ο ίδιος με τις κουβέντες του.

2. Να έχεις μια ακόρεστη περιέργεια

Να ψάχνεις πάντα για απαντήσεις και περισσότερη γνώση. Η ακόρεστη περιέργειά σου θα σε οδηγήσει για περισσότερο πάθος στη ζωή. Θα μαθαίνεις έτσι καινούργια πράγματα και θα νιώθεις χαρά μέσα από αυτό.

3. Βρες τον στόχο σου

Γράψε σε ένα χαρτί μια λίστα με τους στόχους σου και βάλτο κάπου για να το κοιτάς κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα έχεεις ένα συνεχές κίνητρο. Καλό είναι να ανταμείβεις τον εαυτό σου με κάτι κάθε φορά που πετυχαίνεις έναν από τους στόχους.

4. Να έχεις υπομονή

Ολα τα ωραία πράγματα θέλουν υπομονή και επιμονή. Και η υπομονή είναι μια αρετή που πρέπει να αποκτήσεις. 

5. Να μαθαίνεις από τα λάθη σου

Ολοι κάνουν λάθη. Το θέμα είναι να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Να μαθαίνεις δηλαδή από τα λάθη σου και να τα «αγκαλιάζεις», γιατί σου μαθαίνουν πράγματα. Σε κάνουν πιο σοφό για τη ζωή σου και το πώς πρέπει να χειρίζεσαι τις καταστάσεις.

6. Οργάνωσε τη μέρα σου με βάση την ενέργειά σου

7. Ακου το αγαπημένο σου τραγούδι πριν πας στη δουλειά

8. Γράφε τις σκέψεις σου και σημείωνε κάθε σου ιδέα

9. Μην χάνεις τον αυθορμητισμό σου και χαμογέλα πιο συχνά

Να εκφράζεις τα συναισθήματά σου και να είσαι κοινωνικός. Να χαμογελάς και να προσεγγίζεις τη ζωή με ενθουσιασμό γιατί έτσι σε βοηθά να ζεις και να νιώθεις καλύτερα.