Unsplash/Joshua Ness
Unsplash/Joshua Ness
ΣΧΕΣΕΙΣ

7 τρόποι για να κάνετε τη σχέση σας πιο ισχυρή -Έτσι θα χτίσετε γερά θεμέλια


Το να διατηρήσεις τη σχέση σου δυνατή και να αντέξει στην φθορά του χρόνου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Οι υγιείς σχέσεις δεν είναι εφικτές χωρίς εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό, τονίζουν οι ψυχολόγοι. 

Εκτός από τις υποχωρήσεις και την κατανόηση, τα ζευγάρια πρέπει να αποδέχονται την διαφορετικότητα του συντρόφου τους.

Αυτή η αντίληψη ότι ψάχνουμε το άλλο μας μισό είναι εντελώς λανθασμένη. Ψάχνουμε έναν άνθρωπο που να μας κατανοεί, να μας αγαπά και να μας αποδέχεται γι΄ αυτό που είμαστε.

Ψάχνουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος να μας βγάζει θετικά συναισθήματα και τον καλύτερό μας εαυτό. 

Μία σχέση αγάπης χρειάζεται πάνω από όλα ένα γερό υπόβαθρο στο οποίο θα στηριχθεί η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικής προσωπικότητας του συντρόφου μας. 

Η απουσία της εμπιστοσύνης και της αποδοχής μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια, και γι'αυτό το σταδιακό χτίσιμο της είναι το κλειδί για κάθε ισχυρή σχέση.

Οι ειδικοί προτείνουν 7 τρόπους για να κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή και να αντέξει στο χρόνο:

1. Απελευθερώστε την ανάγκη σας να τον διορθώσετε

 Clem Onojeghuo on Unsplash
Clem Onojeghuo on Unsplash

Όσο σταθερή και αν είναι μια σχέση, υπάρχουν μερικές συμπεριφορές και λάθη που μπορούν να τη φθείρουν και να σβήσουν τη φλόγα που σας είχε φέρει κοντά από την αρχή. Ενα από αυτά τα λάθη είναι να τονίζουμε τα λάθη του συντρόφου μας και να τον διορθώνουμε σε συχνή βάση. Με αυτόν τον τρόπο τον ακυρώνουμε. 

2. Αντικαταστήστε την επικριτικότητα με συμπόνια

Όλοι μας γκρινιάζουμε για τα ελαττώματα του συντρόφου μας. Ωστόσο, η επικριτική διάθεση διαβρώνει μια σχέση απίστευτα γρήγορα. Η επικριτική συμπεριφορά ενισχύει την ανασφάλεια του ατόμου και τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι συνεχώς απολογούμενος. Κάποιος που εισπράττει επικριτισμό, νιώθει αδύναμος, ανεπαρκής μέσα στη σχέση και αδυνατεί να προσφέρει.

3. Εκφράστε περισσότερη φροντίδα

Εκφράστε τα συναισθήματά σας. Μια καλή κουβέντα, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια έκφραση αγάπης, ένα «σ'αγαπώ», είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την φροντίδα μας και το νοιάξιμό μας για τον άλλον.

4. Σταματήστε τον έλεγχο

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να θέλεις να ελέγχεις τον άλλον. Τι θα κάνει, πού θα πάει, με ποιον, γιατί κλπ. Δώστε χώρο στον σύντροφό σας και εμπιστευτείτε τον. Με τον καιρό, μέσα σε μια σχέση αναδύεται η ανάγκη για προσωπικό χώρο και χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι κακό ή απειλητικό σ'αυτό.

5. Αποδεχτείτε τον σύντροφό σας για το ποιος είναι πραγματικά

Αποδοχή είναι να αγαπάς τον σύντροφό σου ακριβώς όπως είναι, μ’ όλα τα ελαττώματα. Αγάπη χωρίς όρους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά βήματα για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα στη σχέση σας.

6. Αγαπήστε χωρίς προϋποθέσεις

7. Αφιερώστε χρόνο για να είστε καλός ακροατής

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση και αποτελεί ένα από τα γερά θεμέλιά της. Μάθετε να ακούτε τον σύντροφό σας και τους προβληματισμούς του. 

Διαβάστε επίσης: 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

O απροσδόκητος λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις

Σχέσεις: 5 βήματα για να τερματίσεις έναν καβγά....αναίμακτα