Ζευγάρι φιλιέται στο κρεβάτι, Φωτογραφία: Toa Heftiba/Unsplash
Ζευγάρι φιλιέται στο κρεβάτι, Φωτογραφία: Toa Heftiba/Unsplash
17|04|2019 13:08
SHARE
LETS ΤALK ABOUT SEX

Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να απογειώσει το σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη


Το σεξ χαλαρώνει, ισορροπεί, ηρεμεί, προσφέρει απόλαυση και κάνει καλό στην υγεία, όπως τονίζουν οι ειδικοί. 

Για τους περισσότερους ανθρώπους το σεξ είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση.

Το καλό σεξ είναι θέμα χημείας και συνήθως μέσα στον γάμο έχει φθίνουσα πορεία στο πέρασμα του χρόνου. 

Οσο περνάει ο καιρός και ο ερχομός των παιδιών κάνουν το σεξ τυπικό, επαναλαμβανόμενο στο ίδιο μοτίβο, που ο ένας ξέρει τις κινήσεις του άλλου.

Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, το άγχος και η συνήθεια αποτελούν παράγοντες που απειλούν τη σεξουαλική ζωή.

Και αξίζει να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που χάνουν πρώτες το ενδιαφέρον και την επιθυμία για σεξ μέσα σε μια σχέση, σύμφωνα με έρευνες. 

Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι η φλόγα του πάθους σβήνει. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας.

Τι μπορεί λοιπόν να εξιτάρει ένα ζευγάρι και να κάνει πιο ικανοποιητικό σεξ; Η επιστήμη έδωσε την απάντηση και δεν θα σας ξαφνιάσει. 

 Pablo Heimplatz/unsplash
Pablo Heimplatz/unsplash

Οι άνθρωποι που μιλούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αποκομίζουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν, σύμφωνα με την επιστήμη. 

Όπως έδειξαν οι έρευνες, η άνεση στην σεξουαλική επικοινωνία σχετίζεται απευθείας με την σεξουαλική ικανοποίηση.

Οσοι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα για το σεξ με τον σύντροφό τους και λένε τι τους αρέσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με το σεξ που κάνουν. 

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την σεξουαλική επικοινωνία, την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή και την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία που είχαν στη διάρκεια του σεξ.

Οι απαντήσεις των εθελοντών έδειξαν πως ο δισταγμός στην επικοινωνία για το σεξ μπορεί να καταστρέψει την απόλαυση από το σεξ, με το άγχος να μειώνει τόσο την επικοινωνία στο κρεβάτι όσο και την ικανοποίηση από το σεξ. 

Η πιο άνετη επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι συσχετίστηκε ξεκάθαρα με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Τώρα, αν θα είναι πρόστυχη η επικοινωνία στο ζευγάρι, εξαρτάται από την προσωπικότητα των συντρόφων. Εσείς αποφασίζετε πώς θέλετε να εκφραστείτε!

Pexels
Pexels