Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τη σύζυγό του, Priscilla Chan/ Φωτογραφία: AP Images
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με τη σύζυγό του, Priscilla Chan/ Φωτογραφία: AP Images
ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

«Sleep Box» -Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατασκεύασε αυτή την έξυπνη συσκευή για να βοηθήσει την σύζυγό του να κοιμάται καλύτερα


Eίστε από εκείνες που, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξυπνούν αρκετές φορές τσεκάροντας το κινητό τους για να δουν τι ώρα είναι -από φόβο μήπως σας έχει πάρει ο ύπνος και δεν έχετε ξυπνήσει εγκαίρως;

Αν ναι, η κατασκευή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα μιλήσει στην καρδιά σας.

Κάποτε, ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με όπλο την φαντασία του, συνέβαλε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που άλλαξε την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο: σήμερα, με το ίδιο δημιουργικό «όπλο» κατασκεύασε κάτι πολύ έξυπνο. Κάτι που σκοπό έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα της συζύγου του, Priscilla.

Ο διαταραγμένος -λόγω άγχους- ύπνος της τον θορύβησε και έτσι, ένα ξύλινο κουτί, ήρθε για να αλλάξει την κατάσταση και να φέρει ξανά ηρεμία στον κύκλο του ύπνου της.

 

«Το να είσαι μητέρα είναι κάτι δύσκολο. Από τότε που εγώ και η Priscilla αποκτήσαμε παιδιά, εκείνη δυσκολεύεται να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ξυπνά και τσεκάρει την ώρα στο κινητό της για να δει αν τα παιδιά πρέπει να ξυπνήσουν σύντομα. Γνωρίζοντας τι ώρα είναι, αγχώνεται και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί. Έτσι, κατασκεύασα για εκείνη το «sleep box». Το sleep box τοποθετείται πάνω στο κομοδίνο και μεταξύ 6 με 7 πμ εκπέμπει ένα αχνό φως...», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Μαρκ Ζούκερμπεγκ. 

Η ένταση του φωτός που εκπέμπεται από το ξύλινο κουτί που κατασκεύασε ο Μαρκ Ζούκερμπεγκ, είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στην Priscilla να αντιλαμβάνεται τι ώρα είναι (και αν είναι η κατάλληλη στιγμή να σηκωθεί) και παράλληλα, να μην την ξυπνάει αν κοιμάται ακόμα. Αν η συσκευή δεν ανάψει, η Priscilla ξέρει ότι μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να έχει άγχος για την ώρα (και χωρίς να την κοιτάζει διαρκώς).

Η έξυπνη συσκευή του Μαρκ ήδη αποδίδει: η ποιότητα του ύπνου της συζύγου του έχει βελτιωθεί και μάλιστα, το sleep box έχει κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του, οι οποίοι θέλουν να το κάνουν δικό τους. 

Mέσα από κάποιες αναρτήσεις του Μαρκ στο Instagram έχουμε πάρει μια γεύση από την καθημερινότητα της οικογένειας που έχει δημιουργήσει με την Priscilla.