αβοκάντο, Φωτογραφία: Shutterstock
αβοκάντο, Φωτογραφία: Shutterstock
ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τα φρούτα και τα λαχανικά που θα σε κάνουν να νιώσεις χορτάτη -Για να κατευνάσεις την πείνα σου


Οταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος και να κάνουμε δίαιτα, το πρώτο πράγμα που αισθανόμαστε είναι πείνα. 

Και είναι λογικό καθώς μειώνουμε τις ποσότητες που τρώμε και περιορίζουμε τα γλυκά και τα φαγητά που έχουν πολλές θερμίδες.

Βέβαια, όταν κάνουμε δίαιτα η σκέψη μας όλη μέρα είναι στο φαγητό. Γιατί εστιάζουμε στη δίαιτα που κάνουμε και επειδή γνωρίζουμε ότι θα στερηθούμε κάποια φαγητά που μας αρέσουν, πεινάμε περισσότερο. 

Ο πιο εύκολος ίσως τρόπος για να μειώσει κανείς το αίσθημα της πείνας και να χάσει βάρος είναι να αυξήσει την ποσότητα του νερού που καταναλώνει. Θα το έχεις σίγουρα ακούσει πολλές φορές ότι όταν πεινάς καλό είναι να πίνεις νερό. 

Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών είναι άλλη μια υποτιμημένη, αλλά πολύ αποδοτική μέθοδος για να μειώσεις την πείνα σου και να χάσεις λίπος.

Τα λαχανικά δεν μας βοηθάνε μόνο να χάσουμε βάρος, αλλά παρέχουν στον οργανισμό μας σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως τα λαχανικά αυξάνουν το αίσθημα της πληρότητας σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές.

Επίσης τα φρούτα αποτελούν βασικό συστατικό κάθε προγράμματος υγιεινής διατροφής ή απώλειας βάρους.

Ποια είναι λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά που θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα σου κατευνάσουν το αίσθημα της πείνας; Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι είναι αυτά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ας δούμε ποια είναι:

1. Καρότα

shutterstock
shutterstock

Τα καρότα μπορεί να θεωρούνται υγιεινό σνακ για να ξεγελάσεις την πείνα σου, δεν πρέπει όμως να το παρακάνεις καθώς είναι πλούσια σε σακχαρόζη. Είναι σίγουρα ένα χορταστικό και ικανοποιητικό σνακ, 

2. Μήλα

Δίαιτα χωρίς μήλο δεν γίνεται. Λόγω των άφθονων φυτικών ινών τα μήλα έχουν την ιδιότητα να προκαλούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού και θερμίδων. Έρευνες έδειξαν ότι ένα μήλο πριν από το φαγητό, σε βοηθούν να καταναλώσεις περίπου 250 θερμίδες λιγότερες στο γεύμα σου

shutterstock
shutterstock

3. Μούρα

Τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες, που μπορεί να σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

shutterstock
shutterstock

4. Κουνουπίδι

Αν τρως κουνουπίδι, είναι γεγονός ότι αισθάνεσαι πιο χορτάτη. Αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών C, K και φυλλικού οξέος. Επιβραδύνει την πέψη και βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού. 

shutterstock
shutterstock

5. Αβοκάντο

Αν θέλετεις να χάσεις κιλά και να βελτιώσεις το μεταβολισμό σου θα πρέπει να αρχίσεις να τρως αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή ωμέγα 9 με μόλις 160 θερμίδες. 

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μυστικό για την απώλεια βάρους -Δεν είναι η δίαιτα ή η επίμονη άσκηση