Shutterstock
Shutterstock
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν δεν θες να βγάλεις τα παπούτσια σου σε ξένο σπίτι


Το σπίτι είναι ένας ιερός χώρος που θέλουμε να είναι πάντα καθαρός και τακτοποιημένος.

Πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες, τόσο στο δικό μας όσο και στα ξένα σπίτια.

Ένα από τα πιο μεγάλα θέματα συζήτησης έχει να κάνει με τα παπούτσια.

Τα φοράμε ή όχι μέσα στο σπίτι;

Και μπορεί στο δικό μας σπίτι να κάνουμε ότι θέλουμε, ωστόσο, στα άλλα σπίτια δεν έχουμε πάντα την επιλογή.

Για πολλούς, τα παπούτσια δεν έχουν θέση πέρα από την εξώπορτα για λόγους υγιεινής και καθαριότητας. Άλλοι, πάλι είναι πιο διαλλακτικοί και επιτρέπουν στους επισκέπτες τους να τα φορούν μέσα στο σπίτι.

Μπορεί να έχουν τους λόγους τους που δεν θέλουν να βγάλουν τα παπούτσια: Ιατρικούς, πολιτισμικούς ή για λόγους... μόδας (Αν σε λένε Κάρι Μπράντσο).

Αν κάποιος επιμένει να φορά τα παπούτσια του στο σπίτι ενός φίλου, υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθεί, σύμφωνα με το Apartment Therapy.

Unsplash
Unsplash

Πρώτα ρώτα

Όταν βρεθείς σε ένα ξένο σπίτι, καλό είναι να ρωτήσεις πρώτα αν πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια ή δεν έχουν πρόβλημα να μπεις με αυτά μέσα. Μπορεί να έχουν ειδικό χώρο στην πόρτα για να τα τοποθετήσεις.

Όχι πάνω στα έπιπλα

Αν τελικά σου επιτρέψουν να φοράς τα παπούτσια σου μέσα στο σπίτι, πρέπει να θυμάσαι και κάποια περαιτέρω πράγματα. Μην ακουμπάς ή πατάς τα έπιπλα με αυτά, μην ανεβαίνεις στον καναπέ ή στα μαξιλάρια όσο τα φοράς. Δεν είναι ευγενικό αλλά ούτε υγιεινό.

Μην πατάς στα πατάκια του μπάνιου

Όταν μπαίνεις σε ένα μπάνιο, συνήθως υπάρχει ένα όμορφο, πολύχρωμο πατάκι στη μέση. Καλό είναι, αν επισκεφθείς το μπάνιο ενός φιλικού σπιτιού να μην πατάς με τα παπούτσια πάνω στο πατάκι. Τα παπούτσια είναι από κάτω βρώμικα και θα γεμίσουν το πατάκι βακτήρια και βρωμιές από έξω. 

Shutterstock
Shutterstock

Σκούπισέ τα

Σκούπισε τα παπούτσια σου στο χαλάκι καθώς μπαίνεις αλλά χρησιμοποίησε και ένα πανί για να τα καθαρίσεις ακόμη πιο καλά. Θα δουν την ευγενική σου κίνηση και δεν θα έχουν πρόβλημα να σε αφήσουν να μπεις με αυτά.

Αν είναι βρώμικα, βγάλτα

Κοίταξε τα παπούτσια σου. Αν δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, πάρε ο ίδιος την απόφαση να τα βγάλεις. Αν βρέχει, αν πάτησες λάσπη κτλ. βγάλτα και άφησέ τα στην πόρτα. Θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα.