Το τυρί cottage έχει πλούσια διατροφική αξία, πρωτεΐνες, ενώ είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.
Eίναι μαλακό λευκό τυρί το οποίο παράγεται στη Βρετανία, στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Παράγεται από γάλα αγελάδας, ωριμάζει μέσα σε 1-2 μέρες και η υφή του είναι κρεμώδης και περιέχει σβώλους.
Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος.
Mελέτες δείχνουν ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει τυρί cottage μαζί με περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και φυτικά έλαια μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την επίτευξη και τη διατήρηση της απώλειας βάρους.
Παράλληλα το τυρί αυτό, αποτελεί σημαντικότατη πηγή πρωτεϊνών, λίπους (κυρίως κορεσμένου), βιταμινών (Α, D, συμπλέγματος Β) και ανόργανων αλάτων (φώσφορος).
Η πρωτεΐνη βοηθά στην απώλεια βάρους, επειδή δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενισχύει τη δημιουργία μυών, γεγονός που βοηθά στην καύση θερμίδων.
Ένα φλιτζάνι κρεμώδες τυρί cottage περιέχει 23 γρ. πρωτεΐνης, το οποίο αποτελεί το 41 % της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τους άνδρες και 50 % για τις γυναίκες.