Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα λαχανικά μάς κάνουν καλό και πρέπει να έχουν μια θέση στην διατροφή μας.
Αυτό είναι αλήθεια, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας.
Ωστόσο, δεν είναι όλα τα λαχανικά ίδια. Σύμφωνα με την Lauri Wright, PhD, RDN, εκπρόσωπο του Academy of Nutrition and Dietetics, τα λαχανικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αμυλούχα και μη.
«Τα αμυλούχα λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες υδατανθράκων σε σύγκριση με τα άλλα λαχανικά όπως το κουνουπίδι και τα σπαράγγια», αναφέρει η ίδια.
Έτσι, ενώ όλα τα λαχανικά περιέχουν θρεπτικές ουσίες και έχουν θέση στο πιάτο μας, υπάρχουν κάποια αμυλούχα λαχανικά που πρέπει να ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις.
Ειδικά αν προσπαθείς να χάσεις περιττό βάρος.
Αυτά είναι τα πέντε λαχανικά που πρέπει να προσέχεις, σύμφωνα με το Popsugar:
Γλυκοπατάτες
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, κάλιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην αρτηριακή πίεση, στην υγεία των ματιών, στις φλεγμονές αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου. Ωστόσο, πρέπει να τρως ένα φλιτζάνι ή μια μέτρια γλυκοπατάτα.