Φωτογραφία: Lisa Fotios from Pexels
Φωτογραφία: Lisa Fotios from Pexels
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι συμπεριφορές που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική, σύμφωνα με την επιστήμη


Το τι βρίσκει ο κάθε άνθρωπος ελκυστικό είναι πολύ προσωπική υπόθεση.

Σύμφωνα όμως με την επιστήμη υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά και συμπεριφορές των ανθρώπων που θεωρούνται ελκυστικά από όλους. Οπως για παράδειγμα είναι το χιούμορ, η μυρωδιά και η ωραία φωνή. 

Δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα που να μην θέλει να είναι ελκυστικός στο αντίθετο φύλο και να τραβάει τα βλέμματα.

Αλλωστε, είναι ευρέως γνωστό ότι η πρώτη εντύπωση μετράει και παίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. 

Μέσω διάφορων μελετών, οι επιστήμονες βοήθησαν να φτιαχτεί μια λίστα με πράγματα που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο λιγότερο ελκυστικό στους γύρω του. 

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Business Insider υπάρχουν κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές που επηρεάζουν την εικόνα μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε λιγότερο ελκυστικοί και γοητευτικοί στους γύρω μας.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

1. H έλλειψη ύπνου

Κάτι που επηρεάζει αρκετά την εξωτερική εμφάνιση είναι ο ύπνος. Όταν έχουμε κοιμηθεί ελάχιστες ώρες, το πρόσωπο φαίνεται κουρασμένο, με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά μας. Επίσης η έλλειψη ύπνου μάς κάνει να μην έχουμε καλή διάθεση και να νιώθουμε κουρασμένοι. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Η στάση του σώματος

Όταν έχουμε μια δυναμική στάση, φαινόμαστε περισσότερο ισχυροί, με κύρος και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Όταν όμως, το σώμα είναι σφιγμένο, τα χέρια σταυρωμένα, καμπουριάζουμε και γενικότερα δεν είμαστε ανοικτοί προς τους άλλους, φαινόμαστε και λιγότερο ελκυστικοί.

3. Πολύ κάπνισμα και αλκοόλ

Πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία, το κάπνισμα επηρεάζει και την εξωτερική εμφάνιση. Δημιουργεί ρυτίδες, κιτρινίζει τα δάχτυλα, τα νύχια και τα δόντια, ενώ ο καπνός ξηραίνει και το δέρμα. Οσο για το αλκοόλ, σε κανέναν δεν αρέσει να συναναστρέφεται με ανθρώπους που πίνουν πολύ. 

shutterstock
shutterstock

4. Η τεμπελιά

Η απροθυμία και η τεμπελιά είναι χαρακτηριστικά που δεν ελκύουν τους γύρω σου. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι. 

5. Η κακία

Όσοι φαίνονται ευγενικοί και καλοί, είναι περισσότερο ελκυστικοί. Η κακία και η αρνητική ενέργεια απωθεί τους γύρω σου. 

6. Το άγχος 

Το 2013 μια έρευνα που δημοσίευσε το Biology Letters δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, στο σώμα τους είναι λιγότερο ελκυστικές για τους άντρες.

shutterstock
shutterstock

7. Υπερβολική χαρά και η περηφάνια 

Οταν κάποιος είναι υπερβολικά χαρούμενος φαίνεται σαν να μην είναι αληθινός. Μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει ένα άτομο που είναι ανώριμο και επιπόλαιο. Οσο για την περηφάνια, θεωρείται γνώρισμα εγωιστικό και υπεροπτικό. 

Pexels/Vera Arsic
Pexels/Vera Arsic