Φωτογραφία: olivia hutcherson/unsplash
Φωτογραφία: olivia hutcherson/unsplash
ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Oι συνήθειες που οι αληθινά επιτυχημένοι άνθρωποι δεν υιοθετούν ποτέ -Σπαταλούν χρόνο και ενέργεια


Ολοι αναζητούμε την επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής μας. 

Βάζουμε στόχους, προσπαθούμε για το καλύτερο και αναζητούμε τρόπους να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Πολλοί συνδεόυν την επιτυχία με την ευτυχία. Κάποιοι μετρούν την επιτυχία με το χρήμα, τη φήμη και τα υλικά αγαθά. 

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιτυχία δεν έρχεται από την μια ημέρα στην άλλη. Είναι μια κατάκτηση που δεν έρχεται τυχαία.

Η επιτυχία είναι θέμα επιλογών και θέμα προτεραιοτήτων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη «συνταγή» για να τα καταφέρεις. Απλά χρειάζεται να το αποφασίσεις. 

Οταν δεν έχεις σύστημα και πρόγραμμα, τότε το πιο πιθανό είναι τα σχέδιά σου να ναυαγήσουν. Ανθρωποι που εισέπραξαν επιτυχία στον τομέα με τον οποίο καταπιάστηκαν φαίνεται ότι δεν κάνουν τίποτα τυχαία. Ολα είναι βάσει σχεδίου, συγκεκριμένα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν συγκεκριμένους στόχους και καταστρώνουν τη δική τους στρατηγική για να τους κατακτήσουν.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι υπάρχουν 7 συνήθειες που δεν υιοθετούν ποτέ οι αληθινά πετυχημένοι άνθρωποι. Ας δούμε παρακάτω: 

1. Δεν βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από μία ώρα την ημέρα

Ποιος δεν θα ήθελε να θρονιαστεί μπροστά από την τηλεόραση του και να βλέπει με τις ώρες την αγαπημένη του σειρά στο Netflix ή σε κάποιο άλλο κανάλι; Πάντως όχι οι επιτυχημένοι άνθρωποι καθώς δεν σπαταλούν τον χρόνο τους μπροστά από την τηλεόραση. 

Shutterstock
Shutterstock

2. Δεν πίνουν αλκόολ σε τακτική βάση

3. Δεν δαπανούν τα χρήματά τους σε υλικά αγαθά αλλά σε εμπειρίες

Τα αντικείμενα παλιώνουν. Οι εμπειρίες ωριμάζουν. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα σε νέες εμπειρίες παρά σε υλικά αγαθά. Κάνε λοιπόν ένα ταξίδι και μην αγοράσεις ρούχα και παπούτσια. Η μπλούζα είναι απλώς ένα ρούχο. Ένα κινητό είναι απλά ένα gadget. 

4. Δεν τρώνε πολύ και δεν καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι όταν χορτάσουν σταματούν το φαγητό. Προσέχουν τη διατροφή τους και αποφεύγουν επεξεργασμένα τρόφιμα. 

5. Δεν κατηγορούν τους άλλους για τις αποτυχίες τους.

Αναγνωρίζουν τα λάθη τους και δεν «χρεώνουν» τους άλλους για τις δικές τους επιλογές.  

6. Δεν κουτσομπολεύουν και δεν χάνουν χρόνο μιλώντας για άλλους ανθρώπους.

shutterstock
shutterstock

7. Δεν σπαταλούν χρόνο να ανησυχούν για τις απόψεις άλλων ανθρώπων.

Ισως πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε τόσο με το τι σκέφτονται οι άλλοι και να εστιάσουμε στον εαυτό μας. Γιατί, το να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι, απλά δε θα σου φέρει ποτέ την ευτυχία. Όταν πάψεις να νοιάζεσαι για τους άλλους, θα βρεις πραγματικά ποιος είσαι, που ανήκεις, και αυτή η ελευθερία θα είναι σαν να ανασαίνεις για πρώτη φορά.

shutterstock
shutterstock