Unsplash/ Natasha Reddy
Unsplash/ Natasha Reddy
LIVING ROOM IDEAS

Τα 4 αντικείμενα που δείχνουν πάντα το σαλόνι σου πιο ακατάστατο από όσο είναι πραγματικά


Πολλές φορές, πιανόμαστε στην «παγίδα» της συνήθειας και αρνούμαστε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας νέες τεχνικές που μπορούν να την βελτιώσουν.

Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός -σωστός- τρόπος είναι ο δικός μας. Και δεν τον αλλάζουμε εύκολα. Αν, για παράδειγμα, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με μια συγκεκριμένη «στρατηγική» μέσα στο σπίτι, δύσκολα μπορούμε να την μεταβάλλουμε. Πρέπει αυτή να αρχίσει να μας επηρεάζει αρνητικά για να μπούμε σε διαδικασία να την τροποποιήσουμε.

Ο τρόπος με τον οποίο τακτοποιούμε τα αντικείμενα του σπιτιού έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία μας.

Αν ζούμε σε ένα σπίτι μονίμως ακατάστατο, δημιουργείται υποσυνείδητα η ανάγκη διαφυγής από αυτό. Ενα αίσθημα κόπωσης, πίεσης.

Αν, συνεχώς, τακτοποιείτε τα αντικείμενα στο χώρο και μονίμως αυτός σας φαίνεται ακατάστατος, ίσως να φταίνε τα ίδια αντικείμενα για την εντύπωση που σας δημιουργείται. Γιατί, πιθανότατα, αυτά τα αντικείμενα είτε δεν τα χρειάζεστε, είτε δεν τα τοποθετείτε στη σωστή θέση.

Ας εστιάσουμε, τώρα, στο δωμάτιο στο οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες όταν βρίσκεστε στο σπίτι, το σαλόνι.

Μια ειδικός σε θέματα για το σπίτι, απαριθμεί στο Apartment Therapy τα αντικείμενα που κάνουν το σαλόνι να δείχνει πιο ακατάστατο από όσο είναι στην πραγματικότητα. Δημιουργούν δυσαρμονία στην αισθητική του και μια εικόνα «αταξίας».

Αυτά τα αντικείμενα τα βλέπετε μπροστά σας καθημερινά και μπορεί να μην σας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να επιβαρύνουν το χώρο. Less is more.

Unsplash/Oana Craciun
Unsplash/Oana Craciun

1) Τα εκτεθειμένα καλώδια:

Τα (πολλές φορές, μπερδεμένα) καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών στο σαλόνι, επιβαρύνουν την εικόνα και την αύρα του. Μπορείτε να τα κρύψετε με κάποιον σωλήνα ή κάτω από έπιπλα.

2) Τα μικροαντικείμενα που δεν χρειάζεστε όλη την ώρα:

Για παράδειγμα, το τηλεκοντρόλ ή το χειριστήριο του κλιματιστικού. Κάποιο τασάκι, περιοδικά και βιβλία, σακούλες, άλμπουμ φωτογραφιών κι άλλα μικροαντικείμενα που βρίσκονται σε ράφια και τραπεζάκια και δεν τα χρησιμοποιείτε.

Unsplash/Sven Brandsma
Unsplash/Sven Brandsma

3) Τα μαξιλάρια έχουν σημασία:

Κι, όμως! Αν τα μαξιλάρια του καναπέ δεν είναι «αφράτα» (δηλαδή έχουν χάσει την φόρμα τους), και είναι διάσπαρτα στον καναπέ, απλά επιβαρύνουν την εικόνα του χώρου, χωρίς να έχουν διακοσμητική αξία. Αν θέλετε να διακοσμείτε τον καναπέ με μαξιλάρια, φροντίστε αυτά να είναι «σε φόρμα».

4) Αναμνηστικά- σουβενίρ - μπιμπελό:

Οτιδήποτε σχετίζεται με το παρελθόν και δεν έχει άποψη και διακοσμητική αξία, απλά «καταχράται» τον χώρο. Και τον επιβαρύνει, αντί να τον αναβαθμίζει.

Διαβάστε επίσης: Τα 4 design μυστικά που δημιουργούν το τέλειο σαλόνι, σύμφωνα με ειδικούς του Real Estate

Oι απλές κινήσεις που θα ανανεώσουν το σαλόνι σας μέσα σε ελάχιστα λεπτά -Με μικρό κόστος