Φωτογραφία:Thomas Drouault/unsplash
Φωτογραφία:Thomas Drouault/unsplash
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Τι να κάνεις λίγο πριν πάρεις μια σημαντική απόφαση -Έρευνα αποκαλύπτει


Κάθε μέρα παίρνουμε πάρα πολλές μικρές και μεγάλες αποφάσεις για κάθε είδους θέματα, ωστόσο αυτό για κάποιους αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση. 

Tο να πάρεις μια απόφαση είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Ο φόβος ότι μπορεί να αποτύχουμε μάς κάνει αναποφάσιστους. 

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που η αναβλητικότητα σε οδήγησε στο να μην πάρεις καμία απόφαση;

Οι σημαντικές αποφάσεις προκαλούν άγχος και αγωνία σε πολλούς. Μάλιστα, μερικοί νιώθουν σαν να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Σκέψεις στροβιλίζουν το μυαλό μας και δεν μάς αφήνουν να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Η επιστήμη ωστόσο μάς προτρέπει να κάνουμε ένα πράγμα πριν πάρουμε μια απόφαση: Να φάμε.  

Ερευνητές από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Dundee, με επικεφαλής τον Dr Benjamin Vincent, διαπίστωσαν ότι η πείνα αλλάζει σημαντικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με άδειο στομάχι. 

 Engin Akyurt/Pexels
Engin Akyurt/Pexels

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πείνα στην πραγματικότητα αλλάζει εντελώς το σκεπτικό των ανθρώπων και τους κάνει ανυπόμονους. 

Μετά από μελέτες βρήκαν ότι οι προτιμήσεις των ανθρώπων άλλαζαν δραματικά όταν πεινούσαν.

Η συγκεκριμένη βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Psychonomic Bulletin & Review» έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα ερευνών που συνδέουν άμεσα την ποιότητα του φαγητού, το αίσθημα της πείνας και τη διατροφή γενικότερα με την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

 Daria Shevtsova/Pexels
Daria Shevtsova/Pexels

Επομένως από το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, περνάμε στο νηστικό αρκούδι δεν αποφασίζει!

 Adrienn/Pexels
Adrienn/Pexels