Γυναίκα τρέχει στο δρόμο και καίει θερμίδες/ Φωτογραφία: Shutterstock
Η άσκηση για να κάψετε περισσότερες θερμίδες
18|10|2019 17:17
SHARE
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη -Πανεύκολη, την κάνεις στο σπίτι


Θέλετε να αυξήσετε την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα, να χάσετε λίπος, να κάψετε θερμίδες, να χάσετε βάρος και όλα αυτά να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα;

Χωρίς όμως να αφιερώσετε πολύ χρόνο; Και να το διασκεδάζετε; Υπαρχει τρόπος!

Αν θέλετε να τονώσετε όλο το σώμα σας, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να κάψετε θερμίδες, δεν υπάρχει λόγος να κάθεστε με τις ώρες στο γυμναστήριο ή να ξοδέψετε μια περιουσία για τον εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι.

Αυτή η άσκηση βοηθά πολύ σημαντικά στην καρδιά, την ευελιξία, τον ρυθμό, τη δύναμη των μυών, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια.

Γυναίκα κάνει σχοινάκι για να κάψει θερμίδες

Shutterstock

Τονώνει όλο το σώμα, βοηθάει στην μυϊκή ενδυνάμωση των ποδιών, των γλουτών και των χεριών, βελτιώνει την ισορροπία και το συντονισμό των κινήσεων.

Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, γιατί δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε πολλά χρήματα, ούτε συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής.

Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια λοιπόν και αγοράστε ένα σχοινάκι!

Γιατί να επιλέξετε το σχοινάκι για να κάψετε θερμίδες;

Για όσους δεν γνωρίζουν το σχοινάκι είναι μία παραδοσιακή υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) για καύση λίπους. Έχει αποδειχθεί μάλιστα πως καίει περισσότερες θερμίδες και από το τρέξιμο.

Το σχοινάκι δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά και ένας τέλειος τρόπος γυμναστικής με μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό και το σώμα. Εύχρηστο και πρακτικό, γιατί μπορείς να ασκηθείς παντού, μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα και να κάψεις θερμίδες και λίπος.

Είναι μια από τις αποτελεσματικότερες γρήγορες αερόβιες ασκήσεις που ενδυναμώνουν όλους τους μύες.

Σύμφωνα με έρευνες, 10 λεπτά σκοινάκι είναι εξίσου αποτελεσματικά με 30 λεπτά τρέξιμο όσον αφορά την καρδιαγγειακή βελτίωση και το κάψιμο θερμίδων. Με το σχοινάκι καίτε περίπου 330 θερμίδες, ενώ με το τρέξιμο 270 θερμίδες.

Γυναίκα κάνει σχοινάκι για να κάψει θερμίδες
Shutterstock

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τελευταία όλο και περισσότεροι γυμναστές το εντάσσουν στα προγράμματα τους, σαν ζέσταμα, σαν πλήρες πρόγραμμα ή ανάμεσα σε σετ ασκήσεων και γίνεται το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών που θέλουν να διατηρούνται fit.

Επίσης, το σχοινάκι ενθαρρύνει το σώμα μας να παράγει ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και μειώνουν την αγωνία και το άγχος.

Μπορείτε να γυμναστείτε σε οποιοδήποτε χώρο και μικρό όπως είναι σε μέγεθος μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στις εκδρομές και στα ταξίδια.

Είναι ελαφρύ, οικονομικό, δεν πιάνει χώρο, κυκλοφορεί σε ό,τι χρώμα θέλετε.

Tip: Για να βρούμε το κατάλληλο σχοινάκι, θα πρέπει, όταν κρατάμε με το πόδι στο έδαφος τη μέση του σχοινιού, οι λαβές του να βρίσκονται ακριβώς στο ύψος των αγκώνων μας.





SHARE