shutterstock.com
shutterstock.com
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

BOSU: Το νέο τρεντ στα όργανα γυμναστικής


Για εσένα που το συναντάς μπροστά σου πρώτη φορά, το bosu είναι ένα όργανο γυμναστικής που πήρε το όνομα του από τις λέξεις « both sides used» και οι ασκήσεις πάνω του είναι πολύ φυσικές.

Μοιάζει με κομμένη μπάλα γυμναστικής και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και από τις δύο πλευρές της προκειμένου να γυμναστείς επάνω της, με διαφορετικές ασκήσεις που βοηθούν όλο το σώμα, από εκείνες που είναι πιο κλασικές – όπως για παράδειγμα οι κοιλιακοί, τα push ups – αλλά κι άλλες πιο περίπλοκες που χαρίζουν καλύτερη ισορροπία και σφιχτό κορμό.

Το συγκεκριμένο εργαλείο δημιουργήθηκε από τον Ντέιβιντ Γουέκ το 2000 και έχει γίνει ένα από τα κορυφαία trends στα γυμναστήρια όλου του κόσμου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η περίεργη αυτή μπάλα περιέχει συνήθως μέσα της άμμο, που μετακινείται μέσα της, ενώ μοιάζει ως προς τα προτερήματα της με τη μεγάλη ιατρική μπάλα.

 

 

 

Η ύπαρξη της άμμου καθιστά την εκγύμναση επάνω στο όργανο αυτό ακόμα πιο απαιτητική και δύσκολη, καθώς πρέπει κανείς να προσπαθήσει περισσότερο, για να εκτελέσει τις ασκήσεις. Το βαθμό δυσκολίας ανεβάζει και η επιφάνεια του εργαλείου, που είναι από τη μια μεριά ασταθής, ενώ η άλλη μεριά εφάπτεται στο έδαφος.

Παρόλα αυτά, το bosu δεν απαιτεί ένα αθλητικό σώμα για να το επιλέξεις, ακόμα κι αν η γυμναστική με αυτό σου φαίνεται επίπονη.

 

Το BOSU ήταν το επόμενο βήμα μετά την ολοκληρωμένη γυμναστική με τη fitball και βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, την μυϊκή ενδυνάμωση και την ορθή στάση του σώματος.

 

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ορισμένες από τις ασκήσεις σε αυτό και τα αποτελέσματα στο σώμα είναι θεαματικά!