shutterstock.com
shutterstock.com
ΕΥΕΞΙΑ

Πόνος στη μέση – Εύκολες ασκήσεις γυμναστικής που θα σε ανακουφίσουν


Ενα κοινό πρόβλημα των ανθρώπων, κυρίως αυτών που εργάζονται σε γραφεία, είναι οι έντονες ενοχλήσεις στην περιοχή της μέσης.

Ο πόνος αυτός ονομάζεται «οσφυαλγία» και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ένταση του, σε έντονο που προκαλείται για παράδειγμα από ατυχήματα ή από ένα βάρος που έχεις σηκώσει ή σε πόνο που εξελίσσεται μέσα στα χρόνια, κάνοντας την κατάσταση ολοένα και πιο ανυπόφορη.

Συχνά, η καθιστική ζωή ενοχοποιείται ως κύριος παράγοντας επιδείνωσης του προβλήματος, όμως στην πραγματικότητα, δεν φταίει μόνο αυτό.

Η ακινησία είναι μια αιτία, όμως συντρέχουν κι άλλες, όπως τα παραπανίσια κιλά, η απουσία γυμναστικής και οι αδύναμοι μύες στην περιοχή της μέσης, η σωματική εργασία που απαιτεί άρση βαρών, η κακή στάση σώματος, αλλά και κάποια «κατασκευαστικά» προβλήματα.

Ενώ για τις γυναίκες η πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα πάνω στα ψηλοτάκουνα, παίζουν επίσης το ρόλο τους.

Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να επισκεφθείς ένα γιατρό, που θα σου δώσει την απαραίτητη καθοδήγηση, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής, εύκολες και αποτελεσματικές, που θα σε ανακουφίσουν, αρκεί να τις βάλεις στο πρόγραμμα σου κάθε μέρα.