shutterstock.com
shutterstock.com
ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

Αυτό είναι το πρόγραμμα γυμναστικής που σε κάνει πιο χαρούμενη!


Εχετε ξεκινήσει ομαδικά μαθήματα zumba και παρατηρείτε μια αισθητή βελτίωση στην ψυχολογική σας διάθεση με τη θετική σας ενέργεια να αυξάνεται διαρκώς;

Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Tο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι το αποδεικνύει μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που αντιμετώπιζαν προβλήματα κατάθλιψης.

Και οι εννέα ακολούθησαν μαθήματα χορού και συγκεκριμένα salsa για εννέα εβδομάδες και παρατηρήθηκε, ότι η διάθεση τους βελτιώθηκε σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό.

Οπως υποστήριξαν οι ερευνητές, οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα ήταν ο συνδυασμός της σωματικής άσκησης, της κοινωνικής επαφής και αλληλεπίδρασης αλλά και η αφοσίωση στην εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας.

Ο χορός zumba αν και δεν είναι η παραδοσιακή salsa, ενισχύει την κοινωνικότητα, όταν πραγματοποιείται σε τάξεις ως ομαδικό πρόγραμμα, ενώ απαιτεί παράλληλα κόπο και αφοσίωση για να βγει εις πέρας κάθε χορογραφία.

Αλλωστε σε ένα γενικότερο πλαίσιο η σωματική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με την απελευθέρωση των ενδορφινών, που είναι υπεύθυνες για τη χαρά.

Οποιαδήποτε μορφής άσκηση ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και σας κάνει να ιδρώνετε, έχει τεράστια οφέλη για τη σωματική και πνευματική σας υγεία, όμως η zumba μεταμορφώνει ένα βαρετό αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής σε πάρτι!