Piloxing, η γυμναστική με γάντια - Καις λίπος, κάνεις γράμμωση | 0 bovary.gr
Piloxing, η γυμναστική με γάντια - Καις λίπος, κάνεις γράμμωση | 0 bovary.gr
ΤΕΛΕΙΟ ΣΩΜΑ

Piloxing, η γυμναστική με γάντια - Καις λίπος, κάνεις γράμμωση


Χίλαρι Νταφ, Κίρστεν Νταστ είναι δύο μόνο παραδείγματα διάσημων γυναικών που αγαπούν και φροντίζουν το σώμα τους καθημερινά και μυήθηκαν στα μυστικά της γυμναστικής που ακούει στο όνομα «piloxing».

Ηχητικά και μόνο η λέξη αυτή προδίδει ίσως το είδος των σωματικών ασκήσεων που συνδυάστηκαν από τη γυμνάστρια των σελέμπριτις Viveca Jansen, η οποία το έκανε γνωστό στην πατρίδα της τη Σουηδία κι έπειτα στην Αμερική.

Η πρώην χορεύτρια ήθελε να χαρίσει στις γυναίκες που την εμπιστεύονται ως προπονήτρια ένα καλλίγραμμο και δυνατό σώμα, που όμως δεν θα χάνει σε θηλυκότητα και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασκήσεις τόνωσης και ενδυνάμωσης των μυών από το γνωστό pilates, αλλά και ασκήσεις ευκινησίας, δύναμης και ταχύτητας που προκύπτουν από τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα το κυρίως ανδρικό άθλημα του μποξ.

Το Piloxing υπόσχεται να σας κάνει να ιδρώσετε αμέσως και να ανεβάσετε τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ επικεντρώνεται στην καύση του λίπους και το χτίσιμο των μυών μέσω ενός αρκετά απαιτητικού και έντονου προγράμματος, στο οποίο γίνεται και χρήση γαντιών με βάρη, προκειμένου να τονωθούν οι ώμοι και να γραμμωθούν τα χέρια.

Το ευχάριστο με αυτή την προπόνηση είναι πως πραγματοποιείται υπό τους ήχους της μουσικής, επομένως το ενδιαφέρον σας παραμένει αμείωτο και η διάθεση – ακόμα και σε περιπτώσεις που νιώσετε εξάντληση- βρίσκεται πάντα στα ύψη!

Πέρα από τα σημαντικά του οφέλη στην τόνωση των μυών, τη γράμμωση, την ενδυνάμωση του κορμού, την ελαστικότητα και την ευλυγισία, το δημοφιλές piloxing μειώνει το στρες και το άγχος, ενισχύει την κοινωνικότητα του ατόμου γιατί πρόκειται για μια ομαδική προπόνηση, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων.