«Με αυτές τις μικρές διατροφικές αλλαγές και ασκήσεις έχασα πόντους & τόνισα τις καμπύλες μου σ' ένα μήνα »  | 0 bovary.gr
«Με αυτές τις μικρές διατροφικές αλλαγές και ασκήσεις έχασα πόντους & τόνισα τις καμπύλες μου σ' ένα μήνα » | 0 bovary.gr
ΧΤΙΣΕ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

«Με αυτές τις μικρές διατροφικές αλλαγές και ασκήσεις έχασα πόντους & τόνισα τις καμπύλες μου σ' ένα μήνα »


Διανύουμε τις πρώτες ημέρες μιας νέας, πολλά υποσχόμενης χρονιάς. Ετσι οφείλουμε να σκεφτόμαστε για επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σε όλα τα επίπεδα. Η αλλαγή, σαφώς, ξεκινά από μέσα.

Αλλά τελικά καθρεπτίζεται και έξω. Αν η εικόνα σου δεν σου αρέσει, αν το σώμα σου δεν σε ευχαριστεί, άσε τα παράπονα και μπες σε πρόγραμμα. Ναι, ναι, ξέρουμε: θέλεις άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Οχι, αυτό δεν είναι κάτι άπιαστο, αρκεί να το θες πραγματικά. Μια γυναίκα που απεχθανόταν τη γυμναστική (gym phobe), η Sam Lewis, 26 ετών, αποκαλύπτει στη Daily Mail πώς κατάφερε να αλλάξει εντελώς το σώμα της μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Εχοντας δοκιμάσει δίαιτες με στερήσεις (έφτασε σε σημείο να παρακάμπτει ολόκληρα γεύματα) και λόγω του φόρτου εργασίας της, δεν κατάφερνε ποτέ να δει ποτέ μεταβολή στο βάρος της. Ολα άλλαξαν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες όταν αποφάσισε να κάνει μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά της και να απευθυνθεί σε έναν άνθρωπο που θα την έβαζα σε πρόγραμμα, έναν personal trainer. Ενα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων ήταν αρκετό.

Εβδομάδα πρώτη: «Ξεκινούσα την άσκηση νωρίς το πρωί. Μια ώρα, δύο φορές την εβδομάδα. Διάλεξα Pilates για να με χαλαρώνει και να ενδυναμώσεις τους μυς μου. H γυμναστική που διαλέγουμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το σώμα μας πρέπει είναι αυτή που μας αρέσει και να μην γίνεται σε εξαντλητική ένταση. Μπήκα σε διατροφικό πρόγραμμα, με πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς στα διαστήματα που πεινούσα μέσα στη μέρα.
 

 

Εβδομάδα δεύτερη: «Η μεγάλη αλλαγή ήρθε λίγο μετά. Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι ότι τελικά το να ετοιμάζεις μόνος σου τα γεύματα που θα καταναλώσεις μέσα στη μέρα σε γλιτώνει από θερμίδες. Έπαιρνα φαγητό στη δουλειά για το πρωινό, το μεσημεριανό μου, το απογευματινό μου. Άρχισα να δοκιμάζω διαφορετικές ασκήσεις στο Pilates που με γέμιζαν ευεξία και με δυνάμωναν. Σταμάτησα να πίνω αλκοόλ. Κάθε εβδομάδα είχα τη συνήθεια να πίνω ένα ποτό την Παρασκευή το βράδυ. Αλλά είδα ότι τελικά αυτό με επηρέαζε. Μόλις είδα διαφορά στο σώμα μου από την γυμναστική, δεν ήθελα να ξαναπιώ».

Εβδομάδα τρίτη: «Ηδη ένιωθα fit και δυνατότερη. Mέσα σε λίγες μόνο ημέρες ένιωθα τους πνεύμονές μου να έχουν περισσότερες αντοχές. Οταν ένιωσα την ανάγκη για πίτσα, έφαγα μερικά κομμάτια από πίτσα με λαχανικά. Ικανοποίησα την ανάγκη μου».


Εβδομάδα τέταρτη: «Είδα μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο σώμα μου και κατέβηκα νούμερα στο παντελόνι μου. Απλά τόνισα τις καμπύλες μου και το σώμα μου έδειχνε πιο ελκυστικό, όπως το ήθελε. Εχασα πόντους στα μπράτσα και στους γλουτούς. Αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση».