Tι (πανεύκολο) να κάνεις για να ζήσεις περισσότερο - Το λέει έρευνα  | 0 bovary.gr
Tι (πανεύκολο) να κάνεις για να ζήσεις περισσότερο - Το λέει έρευνα | 0 bovary.gr
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Tι (πανεύκολο) να κάνεις για να ζήσεις περισσότερο - Το λέει έρευνα


Τα ρολόγια της ζωής τρέχουν και δεν μας ρωτούν. Ο χρόνος περνά από πάνω μας αδυσώπητος και σαρωτικός.

Για κάποιους έχει καταφέρει να είναι σύμμαχος, για κάποιους άλλους εχθρός. Οσοι τον έχουν με το μέρος τους, δεν τον φοβούνται κι όσοι τον φοβούνται τον έχουν απέναντί τους.

Ο χρόνος μετρά τα κατορθώματα και τα λάθη μας, αυτά που έχουμε κατακτήσει και αυτά που δεν καταφέραμε. Ισως γι'αυτό να μας αγχώνει, να μας προκαλεί ανασφάλεια, να μας κάνει να ερχόμαστε αντιμέτωπες με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η ζωή δεν κρατά για πάντα, όσο κι αν θα θέλαμε να καταργήσουμε τα ρολόγια της ή να τα γυρνούσαμε πίσω. Από την άλλη η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, για τα «χαρτιά».

Οσο μεγαλώνει αυτός ο αριθμός, είναι στο χέρι μας να τον παρακάμπτουμε.

Το ελιξίριο που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τα χρόνια της ζωής μας δεν έχουμε καταφέρει να το ανακαλύψουμε με βεβαιότητα και γι'αυτό οι μελέτες δεν σταματούν ποτέ.

Μια έρευνα του Harvard School of Public Health δείχνει ένα μικρό μυστικό μακροζωίας των γυναικών: όσες περιβάλλονται από φυτά κατά τη διάρκεια της ζωής τους ζουν 12% περισσότερο.

Κοίταξε, λοιπόν, γύρω σου. Αν στο σπίτι απολαμβάνεις την θέα δέντρων, έναν όμορφο κήπο ή μια κατάφυτη αυλή, λουλούδια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, γλάστρες πχ. Στην κουζίνα σου, τότε απόλαυσε τα οφέλη σου.

Ο καθαρότερος αέρας βοηθά στην διαύγεια και την ηρεμία. Μάλιστα έρευνες δείχνουν ότι τα φυτά συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Βάλτα στη ζωή σου και όπως αναφέρει η μελέτη... «Ζήσε περισσότερο».