karateatlanta.com
karateatlanta.com
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

4 ασκήσεις αυτοάμυνας που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει


Οι περισσότερες γυναίκες αισθανόμαστε ένα φόβο όταν περπατάμε ασυνόδευτες σε κάποιο δρόμο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες έχουμε παρακολουθήσει και κάποια ταινία τρόμου, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στην ψυχολογία μας, αφού με την παραμικρή σκιά, τον πιο ανεπαίσθητο ήχο μπορεί να φοβηθούμε όπως ποτέ ξανά.

Βέβαια, πέρα από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κάθε τόπος εγκυμονεί κινδύνους που μπορούν να βλάψουν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα κάποιου.

Η αυτοάμυνα είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται από δεκάδες γυναίκες για να προστατευτούν στην καθημερινότητα τους και πρόκειται για χρηστικές τεχνικές που πηγάζουν από τις πολεμικές τέχνες, χωρίς να ξεπερνούν τα όρια και να καταλήγουν στη βία.

Αλλωστε σύμφωνα με έναν Κινέζο φιλόσοφο, ο καλύτερος πολεμιστής είναι εκείνος που δεν μπλέκει σε μάχη ποτέ, όμως αυτό απαιτεί έντονα αντανακλαστικά.

Στην ερώτηση «σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η αυτοάμυνα;» η Κέλι Κάμπελ, ειδικός στο Krav Maga, απαντά πως δεν απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, αντιθέτως αρκούν μερικά μικρά μυστικά στις τεχνικές για να αποκτήσει κανείς την αυτοπεποίθηση και το θάρρος να ασχοληθεί με αυτού του είδους την πολεμική τέχνη.

Παρακάτω θα βρείτε 4 ασκήσεις – τεχνικές που προτείνει η ίδια, οι οποίες και αφορούν στην αυτοάμυνα. Όλες είναι εμπνευσμένες από το ανθρώπινο ένστικτο, δηλαδή προκύπτουν μέσα από καταστάσεις άγχους, στρες, πίεσης. Σας θυμίζει όμως έναν όρο: ότι σε καμία τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να δείξετε επιθετικότητα.

Μπροστινή γροθιά

Αν έχετε αισθανθεί ότι το άτομο που βρίσκεται μπροστά σας αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σωματική σας ακεραιότητα, τότε η μπροστινή γροθιά είναι μια γρήγορη λύση.

Σπρώξτε το σώμα σας πατώντας γερά στο κέντρο του πέλματος και δώστε ώθηση στο ισχίο και τη γροθιά σας την ίδια στιγμή, για να ενισχύσετε τη δύναμη σας. Στόχος σας πρέπει να είναι μια ευάλωτη περιοχή, όπως η μύτη.

prevention.com
prevention.com

Κλωτσιά με τεντωμένο πόδι στη βουβωνική χώρα

Πρόκειται για ένα άμεσο χτύπημα στη βουβωνική χώρα αυτού που επιτίθεται με την κλωτσιά να έχει ανοδική προς το κεφάλι πορεία. Αφού κλωτσήσετε τον επιτιθέμενο, επιστρέψτε το πόδι σας γρήγορα στην αρχική του θέση, ώστε να μπορέσετε να ξεφύγετε.

prevention.com
prevention.com

Κλωτσιά με το γόνατο

Αν το επίκίνδυνο άτομο είναι πολύ κοντά στο σώμα σας, τότε δεν θα μπορείτε να το χτυπήσετε με γροθιά. Όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γόνατο σας πολύ αποτελεσματικά. Στόχος σας είναι και πάλι η βουβωνική χώρα μόνο που αυτή τη φορά, χτυπάτε το σημείο ανασηκώνοντας το γόνατο σας σε ορθή γωνία. 

prevention.com
prevention.com

Το πιάσιμο της αρκούδας

Αν το επιτιθέμενο άτομο σας αγκαλιάσει για να σας πιάσει μπροστά ή πίσω από το σώμα σας και γύρω από τους ώμους σας, η πρώτη σας αντίδραση πιθανότατα θα είναι να απομακρύνετε τα χέρια του σπρώχνοντας τους αγκώνες του. Ομως, η λύση είναι να αφήσετε το σώμα σας να πέσει χαμηλά προς το έδαφος, ώστε να γλιστρήσει και να ξεφύγετε από τα χέρια του. Πρέπει δηλαδή να χαμηλώσετε το κέντρο βάρους σας, γεγονός που έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: είναι πιο δύσκολο να σας σηκώσει στον αέρα και να σας χειριστεί όπως επιθυμεί.

prevention.com
prevention.com