Πώς κατάφερα να χάσω κιλά, ενώ εργάζομαι περισσότερες από 12 ώρες τη μέρα -Μια γυναίκα αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
Πώς κατάφερα να χάσω κιλά, ενώ εργάζομαι περισσότερες από 12 ώρες τη μέρα -Μια γυναίκα αποκαλύπτει | 0 bovary.gr
ΦΙΤ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Πώς κατάφερα να χάσω κιλά, ενώ εργάζομαι περισσότερες από 12 ώρες τη μέρα -Μια γυναίκα αποκαλύπτει


Αδυνάτισμα. Μια λέξη που σας τρομάζει κάθε φορά που τη διαβάζετε ή κάθε φορά που ανεβαίνετε στη ζυγαριά και διαπιστώνετε, ότι τα κιλά σας έχουν κολλήσει στο συγκεκριμένο αριθμό.

Μα πώς τα καταφέρνουν άλλες γυναίκες; Είναι θέμα γονιδίων;

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά, όταν πρέπει να προσαρμοστεί στο ωράριο της εργασίας σας και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

Την ίδια κατάσταση αντιμετώπιζε και η Μπράντι Εβανς, μια πολυάσχολη γυναίκα, αντιπρόεδρος επικοινωνιών σε τουριστική υπηρεσία της πόλης της και υπεύθυνη για το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση, τα social media, τον τύπο και τις δημόσιες σχέσεις.

Η Εβανς εργάζεται από 12 έως 15 ώρες καθημερινά. Το στρες στη δουλειά της είναι μεγάλο και λειτουργεί αρνητικά για τη σιλουέτα της συνδυαστικά και με τις κακές, ανθυγιεινές καταναλωτικές επιλογές που έχει στο χώρο αυτό.

«Ενώ προσπαθούσα να χάσω βάρος ορισμένες φορές στο παρελθόν, ποτέ δεν τα κατάφερα. Και αυτό γιατί ήμουν πάντα πολύ απασχολημένη. Η τουλάχιστον αυτό έλεγα στον εαυτό μου», λέει χαρακτηριστικά στο womenshealthmag.com.

Πριν δυο χρόνια, η Εβανς έφτασε στο μεγαλύτερο σωματικό βάρος της, που άγγιζε τα 84 κιλά και συνειδητοποίησε πως δεν χωράνε πια δικαιολογίες.

Κάνοντας επτά μικρές στρατηγικές αλλαγές στη ζωή μου, κατάφερα να χάσω 13.5 κιλά σε διάστημα έξι μηνών και να διατηρήσω το επίπεδο του σωματικού μου βάρους.

Εβαλα τον εαυτό μου στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου

«Τίποτα δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει να χάσω βάρος, αν δεν έβαζα τον εαυτό μου σε προτεραιότητα. Εξακολουθώ να μου το υπενθυμίζω αυτό καθημερινά ώστε να είμαι συνεπής στο στόχο μου.»

Συγκεντρώνομαι σε αυτά που μπορώ να ελέγξω

«Τις περισσότερες ημέρες ξυπνάω στις πέντε και μισή το πρωί, ασκούμαι για 30 με 45 λεπτά, πριν ακριβώς φύγω από το σπίτι για τη δουλειά. Μπορεί να κάνω ασκήσεις με το κέτλμπελ ή να τρέξω στη γειτονιά. Δυο φορές την εβδομάδα παρακολουθώ τμήματα χορού ζούμπα μετά το σχόλασμα, για το λόγο αυτό και φροντίζω να έχω μαζί μου την τσάντα με τα αθλητικά. Κι όταν δεν προλαβαίνω να πάω σε αυτά τα τμήματα, δεν χάνω τη γυμναστική, αλλά ασκούμαι στο σπίτι το πρωί. Από την άλλη όταν χρειάζεται να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι – πολύ συχνό για μένα αυτό – φροντίζω ώστε καθημερινά να κάνω δέκα χιλιάδες βήματα.»

Φτιάχνω το μεσημεριανό και το βραδινό ταυτόχρονα

«Αποκαλώ τον εαυτό μου «βασίλισσα» των δεκάλεπτων γευμάτων. Η καθημερινότητα μου δεν μου επιτρέπει να μαγειρεύω τα γεύματα μου σε διαφορετικούς χρόνους. Εμαθα όμως μερικές γρήγορες συνταγές, έκανα πειράματα στην κουζίνα και έμαθα να καταναλώνω υγιεινές τροφές.»

Σταμάτησα να πηγαίνω τόσο συχνά σε lunch μίτινγκς

«Η δουλειά μου απαιτεί να παρευρισκόμαστε σε μίτινγκς στα οποία μας προσφέρονται γεύματα, που έχουν ετοιμαστεί από εταιρείες κέιτερινγκ. Ομως αυτές οι διατροφικές επιλογές δεν ταιριάζουν στους δικούς μου στόχους. Περιόρισα λοιπόν την παρουσία μου στις συγκεντρώσεις αυτές και ζητώ την αλλαγή ώρας, αν αυτό είναι εφικτό.»

Αποφασίζω εκ των προτέρων τι θα καταναλώσω

«Εστω ότι πρέπει να βγω με φίλους για φαγητό στην πόλη. Τότε, έχω ήδη σκεφτεί και προγραμματίσει τι θα καταναλώσω πριν καθίσω στο τραπέζι του εστιατορίου. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζω καλά το μενού ενός εστιατορίου, το αναζητώ στο διαδίκτυο και το ελέγχω.»

Βάζω στόχους για εμένα

«Οι περισσότεροι επαγγελματίες θέτουν στόχους σχετικούς όμως με τη δουλειά τους. Εγώ εμπνέομαι από αυτό το στοιχείο της καριέρας μου και θέτω στόχους για την καλή μου υγεία και τη σιλουέτα μου, όπως για παράδειγμα στόχους που σχετίζονται με τη γυμναστική ή τα κιλά που θέλω να χάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι με παρακινούν.»

Αφιερώνω χρόνο στο φαγητό κατά τη διάρκεια της εργασίας

«Στο παρελθόν σπάνια κατανάλωνα το μεσημεριανό μου γεύμα. Είχα τόση δουλειά που πίστευα ότι δεν είχα χρόνο για να σηκωθώ από το γραφείο μου. Ομως όταν πια γυρνούσα στο σπίτι, κατέληγα να τρώω υπερβολικές ποσότητες φαγητού και αυτό εμπόδιζε τη δίαιτα μου. Τώρα πια προγραμματίζω το μεσημεριανό στο ημερολόγιο, όπως κάνω με κάθε άλλο ραντεβού ή μίντινγκ.»