Survivor-μανία -Τι είναι το «Survivor Game» που έκαναν στο Αλσος Νέας Σμύρνης | 0 bovary.gr
Survivor-μανία -Τι είναι το «Survivor Game» που έκαναν στο Αλσος Νέας Σμύρνης | 0 bovary.gr
SURVIVOR ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Survivor-μανία -Τι είναι το «Survivor Game» που έκαναν στο Αλσος Νέας Σμύρνης


Μπορεί κάθε βράδυ όλο και περισσότεροι Έλληνες να κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους για να παρακολουθήσουν το «Survivor» στον ΣΚΑΙ, αλλά υπάρχουν και οι πιο τολμηροί που αποφάσισαν να πάρουν μία μικρή γεύση από το τι πάει να πει... δοκιμασία.

Ένα ΠΡΩΤΟτυπο Survivor Game στη Νέα Σμύρνη

 

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής φυσικής αγωγής και Personal Trainer, Στράτος Χουβαρδάς διοργάνωσε το πρώτο Survivor Game στο Άλσος της Νέας Σμύρνης πριν λίγες μέρες, παρουσιάζοντας μία πιο αθλητική εκδοχή των δοκιμασιών που βλέπουμε στους δέκτες μας, συνδυάζοντας έτσι την γυμναστική με την διασκέδαση και τον συναγωνισμό.

Ασκήσεις crossfit, αερόβια και «σπαζοκεφαλιές» επί 5

Με τις ομάδες να μην χωρίζονται σε «Μαχητές» και «Διάσημους» για ευνόητους λόγους, τα κορίτσια έδειξαν πως η θέληση μπορεί να συναγωνιστεί την δύναμη των αγοριών.

Το Survivor Game ήταν ουσιαστικά ένας συνδυασμός από σκληρές και απαιτητικές ασκήσεις Crossfit, γρήγορο τρέξιμο και άλλα αθλητικά παιχνίδια που κάνουν πιο διασκεδαστικό το κλίμα.

Οι συμμετέχοντες χωρίς να έχουν ξανακάνει κάτι παρόμοιο, κλήθηκαν να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν το γύρο του άλσους και μετά να εκτελέσουν διάφορες ασκήσεις με kettlebell, βάρη, σχοινάκια, να αναμετρηθούν σε άλματα και push ups καθώς και σε πιο «ανάλαφρα» παιχνίδια με βελάκια, παζλ, μπάλες και τέρματα. Μάλιστα, το πραγματικά δύσκολο της υπόθεσης ήταν πως η διαδικασία αυτή δεν έγινε μόνο μία φορά για το κάθε ζευγάρι, αλλά πέντε... με τις δυνάμεις να λιγοστεύουν για όλους όσο περνούσε ο χρόνος.

Κούραση vs Διασκέδαση, ο τέλειος σχεδιασμός

Και μπορεί στην αρχή η δοκιμασία να δυσκόλευε όλο και περισσότερο λόγω των έντονων ασκήσεων, αλλά η συνέχεια γινόταν πραγματικά διασκεδαστική με τους συμμετέχοντες να καλούνται να «βάζουν σε λειτουργία» εκτός από τις δυνάμεις τους... την σκέψη τους, την πονηριά τους και φυσικά τις αντοχές τους.

Τα Survivor Games, το επόμενο «τρελό» trend στην γυμναστική;

Το εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, πως αυτό δεν ήταν μόνο πρωτοβουλία του κ. Χουβαρδά, ο οποίος επέβλεπε τους «παίχτες» και τους ενθάρρυνε να μην τα παρατήσουν, αλλά και των ίδιων το συμμετεχόντων οι οποίοι είχαν εκφράσει εξ’ αρχής την επιθυμία τους να μπουν στο mood των... επιζώντων.

Εν τέλει, όπως μάθαμε, χρηματικό έπαθλο δεν υπήρχε (ούτε παρουσιαστής που να μοιάζει με τον Σάκη Τανιμανίδη), αλλά σίγουρα κανείς δεν το είχε ανάγκη καθώς εκτός από την κούραση που είχε «χτυπήσει» κόκκινο, η διασκέδαση, ο συναγωνισμός και το ομαδικό πνεύμα, έκανε τους πάντες να συμφωνήσουν πως το Survivor Game θα είναι το επόμενο μεγάλο trend στην γυμναστική.