Shutterstock
Shutterstock
28|05|2017 09:00
SHARE
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Αυτή είναι η κατάλληλη ημέρα για να ζυγιστείς αν θέλεις να χάσεις κιλά


Μέχρι σήμερα ξέραμε την κατάλληλη ώρα για να ζυγιστείς (σ.σ.: το πρωί πριν το πρωινό). Ποτέ όμως κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει και κατάλληλη ημέρα της εβδομάδας. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει φιλανδική έρευνα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τάμπερε μελέτησαν την υπόθεση «αδυνάτισμα» και κατέληξαν σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα συμπεράσματα.

Αρχικά, υποστηρίζουν ότι το να ζυγίζεστε καθημερινά και αδιαλλείπτως όχι απλώς δεν χρειάζεται, αλλά αναστέλλει την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Λένε όμως ότι είναι απαραίτητο να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα ώστε να μην ξεφεύγετε από το στόχο σας. Δεν έμειναν όμως μόνο σε αυτό, αλλά κατέληξαν και στην ιδανική ημέρα για να ανεβαίνετε στη ζυγαριά.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι ζυγίζονται τα σαββατοκύριακα (πράγμα που, κατά τη γνώμη τους είναι εντελώς λάθος,αφού το ΣΚ είναι πιο πιθανό να φάμε έξω, να καταναλώσουμε αλκοόλ κ.α.), η πιο σωστή ημέρα γι’ αυτή τη δουλειά είναι η Τετάρτη!

Shutterstock
Shutterstock

Μετά από παρακολούθηση σε 40 υπέρβαρα άτομα, σε διάρκεια ενός έτους και αφού ανέλυσαν 2.838 διαφορετικές μετρήσεις βάρους κατέληξαν πως όσοι ζυγίζονταν κάθε Τετάρτη είδαν καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα στον αγώνα να χάσουν το περιττό βάρος.

Αναρωτιέστε γιατί; Οι ερευνητές εξηγούν πως τότε είναι πιο πιθανό να πάρετε μια πραγματική εικόνα των κιλών σας και να αξιολογήσετε την πορεία σας αφού αυτή τη μέρα είναι λιγότερο πιθανό το βάρος σας να παρουσιάζει διακυμάνσεις.