shutterstock
shutterstock
29|08|2017 09:31
SHARE
ΜΑΣΚΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Η σπιτική μάσκα που θα επαναφέρει τη ζωντάνια στα μαλλιά σου μετά τις διακοπές


Οι διακοπές τελείωσαν. Αλλά, απ' ότι φαίνεται, φεύγοντας πήραν και τη λάμψη των μαλλιών σας.

Το έργο το έχετε ξαναδεί εξάλλου. Όταν επιστρέφετε από τις διακοπές μπορεί να είστε σαφώς πιο μαυρισμένη και ανανεωμένη, αλλά τα μαλλιά σας ακολουθούν άλλο μονοπάτι. Δείχνουν ταλαιπωρημένα, εξασθενημένα και βασικά ξηρά. 

Ακόμα κι αν είχατε προνοήσει για μια ενισχυτική επίσκεψη στο κομμωτήριο πριν ξεκινήσετε να πάτε σ' άλλη γη, σ' άλλα μέρη, λίγο η συνεχής έκθεση στον ήλιο, λίγο το αλάτι της θάλασσας που μπορεί να το ξεπλύνατε την ίδια μέρα, λίγο τα αυγουστιάτικα μελτέμια, τα μαλλιά αφυδατώνονται. 

Ευτυχώς, μπορείτε να τους δώσετε πίσω ένα μεγάλο μέρος της χαμένης τους ζωντάνιας και λάμψης χωρίς να χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Έτσι, μέχρι να αποφασίσετε ποιο χρώμα, κούρεμα, χτένισμα θα τους δώσετε για τη νέα σεζόν (μπορείτε να πάρετε ιδέες από εδώ), αυτή η επανορθωτική μάσκα θα βελτιώσει την όψη τους. 

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε 1 μπανάνα (ιδανικά ώριμη) + 2 κ.σ. μέλι. 

Ρίχνετε τη μπανάνα στο μίξερ. Αφού πολτοποιηθεί καλά προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε ξανά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. 

Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας (ιδανικά μπορείτε να τα τυλίξετε και με μια μεμβράνη) και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και συνεχίζετε με το σαμπουάν και το conditioner κανονικά. 

Μπορείτε να το επαναλαμβάνετε 1 φορά την εβδομάδα.