Instagram/wayofgray
Instagram/wayofgray
BODY NEGATIVE

Αυτή η fitness blogger κουράστηκε να είναι «fit» και ανακοίνωσε δημοσίως ότι εγκαταλείπει τον «υγιή» τρόπο ζωής


Όπως εξομολογήθηκε, η εμμονή με τον fit τρόπο ζωή την έκανε να χάσει μεγάλο κομμάτι της αληθινής ζωής. 

Χιλιάδες φωτογραφίες από υπέροχες γυναίκες παιρνούν καθημερινά από το feed μας στο Instagram με οφθαλμοφανώς εντυπωσιακά ή καλλίγραμμα σώματα.

Γυναίκες που γυμνάζονται, που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και που αγαπούν να φροντίζουν το σώμα τους. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.

Όπως δείχνει η περίπτωση της Sophie Gray, δεν ειναι πάντα απαραίτητο ότι το body positive πρότυπο θα φτάσει, αγγίξει, προσεγγίσει, επηρεάσει το mindset μας με θετικό πρόσημο. 

Κι αν αυτό που υποτίθεται ότι είναι inspirational καταλήξει να ασκεί μια μη υγιή πίεση στον αποδέκτη του προκειμένου να ακολουθήσει αυτό τον τρόπο ζωής; 

Αυτό, σε γενικές γραμμές, παραδέχτηκε δημοσίως μια fitness blogger με περισσότερους από 375.000 followers στο Instagram, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ανεβάσει ξανά φωτογραφία της με μαγιό.  

Instagram/wayofgray
Instagram/wayofgray

Eνα γρήγορο scroll down στο λογαριασμό της Sophie Gray, @WayofGray, αρκεί για να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με απίστευτες αναλογίες (και το χαρακτηριστικό κενό -thigh gap- ανάμεσα στα πόδια) που ανεβάζει feel good λήψεις και ενθαρρυντικά body positive μηνύματα που δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια υγιή σχέση με το σώμα σου. 

 

 

Όμως, η Sοphie Gray δεν θέλει να είναι πια αυτού του είδους η γυναίκα. 

 

 

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία που τη δείχνει να χαμογελάει κρατώντας ένα ντόνατ ανακοίνωσε την «απελευθέρωση» της από αυτό τον τρόπο ζωής, που, τελικά, όπως λέει, την έκανε να χάσει την πραγματική ζωή. 

«Σήμερα, έφαγα πρωινό στην αγορά. Πήρα αμύγδαλα καλυμμένα με σοκολάτα, γεύμα και αυτό το ντόνατ», γράφει. «Μαζί με όλα αυτά σχεδίαζα να γυμναστώ, να βγάλω το σκύλο βόλτα και να πάω για βραδινό. Στους περισσότερους μπορεί όλο αυτό να μοιάζει με μια συνηθισμένη ημέρα. Όντως είναι, αλλά για μένα είναι όλα αυτά που έχασα προσπαθώντας να χτίσω το @wayofgray». 

«Για τη γυναίκα που ήμουν τα αμύγδαλα με σοκολάτα μπορεί να «κατέστρεφαν» την επόμενη μου φωτογράφιση για το Instagram. Κι επίσης, αν η γυμναστική δεν ήταν αρκετά επίπονη;»

 

 

«....Κι ενώ πιστεύω ότι είναι ωραίο να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, μπορεί αυτό να μη βοηθάει τις ανασφάλειες των άλλων. Πάνω απ' όλα όμως αυτές οι εικόνες με έκαναν να νιώθω ανεπαρκής. Ο,τι έκανα, όλη μου η ζωή περιστρέφονταν γύρω από αυτές· Έτσι, ανησυχούσα μόνιμα για το πως φαίνεται το σώμα μου αφού από αυτό εξαρτώνταν η αξία μου σε αυτό το μέσο (σ.σ.Το instagram). Aυτό μάλλον με κάνει να φαίνομαι ματαιόδοξη, αλλά «δουλεύω» τον συγκεκριμένο λογαριασμό τα τελευταία 3 χρόνια, κάνοντας τις φωτογραφίες να φαίνονται καλύτερες, να φαίνονται όπως θέλουν οι άλλοι να με βλέπουν- πιο αδύνατη, πιο fit, πιο τέλεια», γράφει με εξομολογητική διάθεση.  

 

 

 

«Δεν ενθαρρύνω κάποιον να μην είναι υγιής. Εξάλλου μέσα από αυτό το πρότυπο «έχτισα» το @Wayofgray.  Γι' αυτό το λόγο είμαι εδώ και λέω πόσο σημαντικό είναι να δέχεστε τον εαυτό σας. Γι' αυτό το λόγο θέλω να αγαπάτε τον εαυτό σας. 

Γιατί αν συνεχώς σκέφτεστε ότι πρέπει να είστε κάτι άλλο από αυτό που είστε για να νιώθετε σημαντική, τότε ποτέ δε θα καταφέρετε να νιώσετε έτσι. Αν όμως καταφέρετε να αποδεχτείτε ότι είστε αρκετή έτσι όπως ακριβώς είστε, τότε σας περιμένει μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας. Ελευθερία από την γνώμη των άλλων, από τις ανασφάλειες σας, από την ανάγκη να είστε κάποια άλλη εκτός από τον εαυτό σας». 

 

 

Με αυτό το πολύ δυνατό μήνυμα και εξηγώντας, παράλληλα, και σε ακόμα ένα ποστ ότι οι κοιλιακοί και το thigh gap δεν φέρνουν την ευτυχία, η Sophie Gray πρόκειται να «τρέχει» το λογαριασμό της σαν ένα lifestyle account, χωρίς #fitspo (fit inspiration) φωτογραφίες που να αναδεικνύουν το σώμα της, αλλα με φωτογραφίες που να αναδεικνύουν αληθινές στιγμές, όπως αυτή εδώ με το σκύλο της.