Ασκηση για γλουτούς και χέρια /Shutterstock

Πώς θα γυμνάσεις ταυτόχρονα χέρια και γλουτούς σε μόλις 90 δευτερόλεπτα

Το να ασχοληθείς με τη σωματική άσκηση είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά, αν θέλεις να κρατήσεις γερό τον οργανισμό σου και να αποκτήσεις σιλουέτα απαλλαγμένη από περιττά κιλά και λίπος.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ο ελεύθερος χρόνος που έχεις καθημερινά, δεν σου επιτρέπει να μείνεις με τις ώρες στο γυμναστήριο και να ασκηθείς με τη βοήθεια του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού που σου παρέχει;

Πριν σκεφτείς να τα παρατήσεις, προτείνουμε να αλλάξεις το πρόγραμμα που ακολουθούσες μέχρι τώρα και να δοκιμάσεις ασκήσεις που είναι συνδυαστικές. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως είναι λίγο πιο σύνθετες, ωστόσο σε βοηθούν να τονώσεις περισσότερες από μια μυικές ομάδες, να ενεργοποιήσεις στο μέγιστο το μεταβολισμό σου, να αυξήσεις την αντοχή σου και φυσικά να εξοικονομήσεις χρόνο.

Για παράδειγμα για να γυμνάσεις δύο από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος, τα χέρια και τους γλουτούς, σού έχουμε την πιο ιδανική άσκηση που απαιτεί μόνο τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια και δύο αλτήρες και θα σου πάρει μόλις 90 δευτερόλεπτα!

Πρόκειται για το «lunge with front raise», δηλαδή τις προβολές ποδιών που συνδυάζονται με προτάσεις ώμων με αλτήρες. Ας δούμε που βοηθάει η κάθε άσκηση χωριστά:

Προβολές ποδιών

Η άσκηση αυτή απομονώνει τη μεγαλύτερη ομάδα μυών των ποδιών γυμνάζοντας παράλληλα και τους γλουτούς. Ακόμη, η κίνηση που απαιτείται για την εκτέλεση της άσκησης αυτής βελτιώνει την ισορροπία του σώματος, η οποία σταδιακά χάνεται με τα χρόνια. Βοηθάει να γίνουν εξαιρετικές καύσεις στο κατώτερο σημείο του κορμού. Το καλό είναι ι ότι επιδέχεται διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης, για το λόγο αυτό μπορείς να την εκτελέσεις και ανάποδα, δηλαδή κάνοντας προβολές προς τα πίσω, «reverse lunge».

shutterstock

Προτάσεις ώμων

Μια άσκηση που συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών της ωμικής ζώνης και στην απόκτηση γραμμωμένων, θηλυκών χεριών. Γυμνάζει την πρόσθια μοίρα του δελτοειδή και κανονικά εκτελείται από όρθια στάση με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα.

shutterstock

Συνδύασε τις δύο παραπάνω ασκήσεις και εκμεταλλεύσου την αποτελεσματικότητά τους σε 90 μόνο δευτερόλεπτα, ακολουθώντας τις οδηγίες του βίντεο, ενώ προτείνουμε να δοκιμάσεις και το «reverse lunge with front raise», με την κίνηση του ποδιού προς τα πίσω.