Όλοι έχουμε αντικολλητικό τηγάνι στο σπίτι μας. Ποια είναι όμως τα λάθη που τo κάνουν να χάνει αυτή την ιδιότητα;
Είναι φτιαγμένα για να μπορούμε να μαγειρεύουμε λαχανικά ή κρέας (ακόμα και -υποτίθεται- σε υψηλή θερμοκρασία) χωρίς αυτά να κολλούν στην επιφάνεια. Το φαγητό πρέπει να γλιστράει μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, είτε έχουμε ρίξει λιπαρή ουσία, είτε όχι και όχι να κολλάει σε σημεία. Και πράγματι αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος μαγειρέματος. Πρακτικός, εύκολος, υγιεινός.
Μέχρι που το τηγάνι δεν έχει πια την ιδιότητα για την οποία το αγοράσαμε (και, για την ακρίβεια, ακριβοπληρώσαμε). Οι τροφές, από κάποια στιγμή και μετά, αρχίζουν να ξεραίνονται στην επιφάνεια, πράγμα που κοστίζει και σε ποσότητα φαγητού και σε ποιότητα (δεν είναι καθόλου υγιεινό όταν το φαγητό ξεροκαίγεται μέσα στο τηγάνι).
Σίγουρα όπως κάθε σκεύος μαγειρικής που χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά, έτσι και αυτό φθείρεται. Οπότε χρειάζεται προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθεί όπως το αγοράσαμε. Τι λάθη κάνουμε όμως και, από κάποια στιγμή και μετά, ένα αντικολλητικό τηγάνι παύει να είναι αντικολλητικό;