Instagram/sianliftsweights
Instagram/sianliftsweights
31|10|2017 18:28
SHARE
ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ

Πώς αυτή η γυναίκα κατάφερε να χάσει 44 κιλά μόνο σηκώνοντας βάρη


Η 26χρονη που κατάφερε να πετύχει την εντυπωσιακή αλλαγή που πάντα ήθελε στο σώμα της χωρίς αερόβια γυμναστική.  

Έχουμε την αίσθηση -και πιστεύουμε θα συμφωνήσετε - πως τον τελευταίο καιρό, τα βάρη κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος έναντι της αερόβιας γυμναστικής. 

Διότι εκεί που νομίζαμε ότι καύσεις λίπους επιτυγχάνονται κυρίως με cardio τύπους άσκησης, τα βάρη αρχίζουν να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά. 

Πρώτα είχαμε δει το παράδειγμα αυτής της γυναίκας που αντιπαράθεσε τα αποτελέσματα της άσκησης στο σώμα της με βάρη και με αερόβια γυμναστική αντίστοιχα. Η διαφορά ήταν τεράστια. Και τώρα έρχεται ακόμα μια γυναίκα να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής. 

H Sian Ryan, μέχρι πριν από 2 χρόνια, ζύγισε σχεδόν 120 κιλά. Σήμερα έχει καταφέρει να διώξει από πάνω της σχεδόν το μισό από αυτό που ζύγισε σηκώνοντας απλώς βάρη.
«Just a fat girl pretending to lift weights (Ενα παχουλό κορίτσι που προσποιείται ότι σηκώνει βάρη)», διαβάζουμε να γράφει στην περιγραφή του Instagram της όπου την ακολουθούν περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι. Είναι το κοινό με το οποίο μοιράζεται την πορεία της καθώς κατάφερε να χάσει 45 κιλά μέσω της άσκησης με βάρη, ανεβάζοντας φωτογραφίες που δείχνουν την εντυπωσιακή διαφορά του «πριν» και του «μετά».  

Αν και το κίνητρο για να ξεκινήσει τη γυμναστική δεν ήταν ευχάριστο (ο επί 18 μήνες σύντροφός της, την άφησε ενώ είχαν πάει μαζί εκδρομή για το σαββατοκύριακο) ήταν αρκετά δυνατό για να την κινητοποιήσει και να δει τη ζωή και το σώμα της αλλιώς. 

Αν και βαθιά πληγωμένη αποφάσισε να εκμεταλλευτεί πιο έξυπνα το χρόνο της. Έτσι, αντί να βυθίζεται στο σπίτι και να κλείνεται στον εαυτό της, προσπάθησε να βελτιώσει όσα δεν της άρεσαν στην εμφάνισή της. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η Sian ζυγίζει 44 κιλά λιγότερο, έχει πέσει 6 νούμερα στα ρούχα και εκπαιδεύετε για να γινει personal trainer. 

 

 

«Όταν ξεκίνησα να γυμνάζομαι, φρόντιζα να πηγαίνω στο γυμναστήριο μόνο πολύ αργά το βράδυ ώστε να μη με βλέπει κανείς. Χρειαζόμουν κάτι να με βγάλει από το σπίτι», δηλώνει στο αμερικανικό Cosmopolitan. 

Πώς έφτασε όμως να γυμνάζεται αποκλειστικά με βάρη; Τι είναι αυτό που την έκανε να «κολλήσει»;

Στην αρχή, όπως λέει, ξεκίνησε κάνοντας διάδρομο πιστεύοντας ότι αυτό ήταν το βασικό μέσο για να χάσει βάρος. Εκτός του ότι δεν το απολάμβανε, δεν έβλεπε αποτελέσματα κιόλας. Κάπως έτσι συνειδητοποίησε ότι μόνο κάνοντας κάτι που σου αρέσει και με το οποίο περνάς καλά, μπορείς να γίνεις πιο υγιής. Για την Sian, αυτό ήταν το να σηκώνει βάρη.

 

 

«Επιδόθηκα στα βάρη και άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα. Έτσι,όχι μόνο δεν σκεφτόμουν τον πρώην μου, αλλά γινόμουν καλύτερη και πιο δυνατή», εξηγεί. «Το να σηκώνω βάρη άλλαξε εντελώς την άποψη μου για τη γυμναστική. Το ερωτεύτηκα. Η ενδυνάμωησ  με έκανε να αισθάνομαι πολύ πιο όμορφα με τον εαυτό μου», λέει. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

«Άρχισα να σκέφτομαι λιγότερο την απώλεια βάρους (αν και συνέβαινε παράλληλα) και να εστιάζω περισσότερο στους μυς μου. Είναι πολλά χρόνια τώρα που προσπαθώ να χάσω βάρος και μόνο όταν έβαλα στη ζωή μου τα βάρη το κατάφερα».

 

 

 

 

Αυτό που θέλει να δείξει και να εμπνεύσει δεν είναι να μην εμπιστευόμαστε την αερόβια γυμναστική, αλλά κάτι πολύ πιο απελευθερωτικό. Ότι δεν υπάρχει μόνο αυτή σαν μέθοδος απώλειας βάρους. Αν δε σας αρέσει το μάθημα spinning ή το τρέξιμο δεν χρειάζεται να τα παρατήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα βάρη και μέσω αυτών να πετύχετε τους στόχους σας. 

Όσον αφορά τη διατροφή, προφανώς και εκεί συνέβη στροφή 180 μοιρών. Ενώ παλαιότερα έτρωγε σχεδόν καθημερινά απ' έξω, πλέον μαγειρεύει τα δικά της γεύματα και για να μη στερείται τα αγαπημένα της φαγητά, φτιάχνει πιο υγιεινές τους εκδοχές.

 

 

Κι ενώ στην αρχή είχε κλειστό το προφίλ της στο Instagram, πλέον, μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτό, αφού η ίδια πιστεύει ότι μια περίπτωση σαν τη δική της μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης. Όπως συμβουλεύει, το κλειδί είναι η επιμονή. Ακόμα κι αν έχετε ημέρες που τίποτα δε μπορεί να σας πείσει ότι κάτι θα αλλάξει, εσείς επιμένετε ή όπως συμβουλεύει και η ίδια: «Μην απογοητεύεστε αν είχατε μια κακή ημέρα. Όλες μου οι κακές ημέρες ήταν αυτές που έβαλαν τα θεμέλια για να έρθουν οι καλύτερες».