Με 42 ελληνικές συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ambiente 2019 | 0 bovary.gr
Με 42 ελληνικές συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ambiente 2019 | 0 bovary.gr
05|02|2019 14:23
SHARE
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Με 42 ελληνικές συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ambiente 2019


Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της Ambiente. Της έκθεσης που θέτει το ρυθμό για την παγκόσμια αγορά των καταναλωτικών αγαθών διαρκείας.

Όλες οι τάσεις στο design και τη διακόσμηση παρουσιάζονται κάθε Φεβρουάριο, στην πιο μεγάλη έκθεση ιδεών του πλανήτη. Designer και επιχειρηματίες από όλο τον πλανήτη ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους στη Messe Frankfurt, την καρδιά της έκθεσης στη Φρανκφούρτη.

«Η Ambiente στην Φρανκφούρτη, αλλά και οι αντίστοιχες Ambiente που ο όμιλος της Φρανκφούρτης διεξάγει στον κόσμο (όπως πχ η interior lifestyle Tokyo), παρουσιάζουν την πιο ολοκληρωμένη και ευρεία γκάμα προϊόντων για τον τομέα διακόσμησης και εξοπλισμού κατοικίας, δώρων, delicatessen (στον τομέα δώρου), Horeca, προσωπικών αξεσουάρ και καλλυντικών. Η φιλοσοφία τους είναι να παρουσιάσουν στον εμπορικό κόσμο και μέσω αυτού τελικά στον καταναλωτή, καινούργια προϊόντα του τομέα, τάσεις, προϊόντα high end, υψηλού σχεδιασμού και design, τα οποία θα δημιουργήσουν την νέα εικόνα, μιας σύγχρονης κατοικίας αλλά και  επαγγελματικού χώρου, (ξενοδοχείου, εστιατορίου, café,  bar, club), ή θα υποστηρίξουν την σύγχρονη εικόνα του ανθρώπου με προσωπικά αξεσουάρ & προϊόντα περιποίησης. Οι εκθέσεις αυτές παρουσιάζουν το νέο lifestyle  σύμφωνα με τις τάσεις που επικρατούν» αναφέρει η Γκαμπριέλα Σπανού σε συνέντευξή της στο Bovary.gr. 

Το μεγάλο γεγονός στη φετινή Ambiente είναι τα δύο ομαδικά ελληνικά περίπτερα. Το ένα είναι το περίπτερο των σχεδιαστών Greek Design@Ambiente και το άλλο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης. Για το 2019 η Ambiente, μετρά συνολικά 42 ελληνικές συμμετοχές. 

Από 8 έως 12 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες τάσεις, εξελίξεις και καινοτομίες του κλάδου. Η μοναδική ποικιλία προϊόντων που ανήκουν στους τομείς Dining, Giving & Living, προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς και παρουσιάζει τη μοναδική δυναμική καινοτομίας του νευραλγικού αυτού κλάδου.

Εδώ συνδυάζονται η επιχειρηματικότητα με τη δημιουργικότητα. Κατά την τελευταία διοργάνωση της Ambiente το Φεβρουάριο 2018, 4.441 εκθέτες, 83% εκ των οποίων διεθνείς από περίπου 100 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους σε 134,600 εμπορικούς επισκέπτες που ήρθαν στην έκθεση από 168 χώρες με στόχο να προβούν σε παραγγελίες και να συνάψουν νέες συνεργασίες.

Εδώ παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις σε εντυπωσιακά special shows, τελετές απονομών, διαλέξεις κι εκδηλώσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου και διάσημους σχεδιαστές. Η Ambiente αποτελεί επίσης σημαντική πλατφόρμα για ειδικές θεματικές ενότητες όπως Contract Business, HoReCa και Ethical Style, καθώς επίσης και τη μεγαλύτερη πλατφόρμα εκτός Ασίας για μαζικές παραγγελίες μεγάλου όγκου. 

Οι ομάδες προϊόντων που παρουσιάζονται έχουν ακόλουθη ξεκάθαρα διαχωρισμένη κατανομή στο χώρο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η στοχευμένη περιήγηση των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο. 

Τρεις μεγάλες τάσεις θα παρουσιαστούν φέτος στην έκθεση. Η καλαίσθητη κατοικία, με αντικείμενα με τέλεια δεξιοτεχνία και άψογο φινίρισμα - πλούσια χρώματα, καθαρές γραμμές και τέλειες αναλογίες δημιουργούν μια χαλαρή, διαχρονική κομψότητα. Επιλεγμένα αγαπημένα κομμάτια, μοναδικές δημιουργίες και σχέδια με χαρακτήρα.

Το ήσυχο περιβάλλον, με ανεπιτήδευτη ομορφιά -φυσικά, απλά και χρήσιμα προϊόντα ικανοποιούν την επιθυμία για ηρεμία και αλήθεια. Δημιουργούν σε απαλά χρώματα καταφύγια για μια καθημερινότητα χωρίς στρες. Ο σεβασμός των υλικών και της δημιουργικότητας στη χρήση τους έχει μεγάλη σημασία εδώ.

Η ευχάριστη ατμόσφαιρα, το στιλ ως αυτο-έκφραση με τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και η γοητεία της καλοτυχίας: η ομοιομορφία δεν έχει καμία πιθανότητα εδώ. Τα πράγματα αναμειγνύονται με ανορθόδοξους τρόπους και η ποικιλομορφία γιορτάζεται με παιχνιδιάρικο τρόπο, απαλλαγμένη από όλες τις συμβάσεις.

Φροντίστε λοιπόν να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο μεγάλο αυτό γεγονός και προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια εισόδου με έκπτωση μέσω του γραφείου της Έκθεσης Φρανκφούρτης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα ενημερωθείτε και κάνετε κρατήσεις για μετάβαση και διαμονή μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου του ομίλου, Travel4Fairs, με εξαιρετικές τιμές σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με εύκολη πρόσβαση στο εκθεσιακό της Φρανκφούρτης.