Unsplash/Kate Torline
Unsplash/Kate Torline
KONMARI METHOD

Πώς να οργανώσεις το Instagram σου σύμφωνα με τη μέθοδο της Marie Kondo -Σε 5 απλά βήματα


Μας αρέσει η οργάνωση. Να έχουμε όλα τα πράγματά μας τακτοποιημένα και όμορφα.

Άλλωστε, ο χώρος μας, το σπίτι μας, είναι ο μικρόκοσμός μας και θέλουμε να νιώθουμε cozy. Υπάρχουν κάποιες φορές που είμαστε συνεπείς και κάποιες άλλες που δεν τα καταφέρνουμε και χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά, θα ήταν καλό να προσθέσουμε στην εξίσωση και την Marie Kondo. Την γκουρού της οργάνωσης και την KonMari μέθοδό της.

Σύμφωνα με αυτή, όλα τα πράγματα πρέπει να εκπέμπουν χαρά.

Από ό,τι φαίνεται, η μέθοδος οργάνωσης της Marie Kondo δεν ισχύει μόνο για το σπίτι, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί στα πάντα.

Μπορείς, για παράδειγμα, να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και για τα social media.

Με 5 απλά και εύκολα βήματα, μπορείς να οργανώσεις το Instagram σου, σύμφωνα με το Purewow:

Unsplash/Callie Morgan
Unsplash/Callie Morgan

1. Κάνε την πιο σημαντική ερώτηση στον εαυτό σου: Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείς είναι αν σου δίνει χαρά αυτό που βλέπεις στο feed σου. Αν σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, ήρθε η ώρα για delete.

2. Mute: Αν δεν θες να σβήσεις εντελώς κάποιον (γιατί δεν το θεωρείς ευγενικό), υπάρχει πάντα η επιλογή της σίγασης. Δεν θα σου πετάγονται στο news feed σου και θα έχει το κεφάλι σου ήσυχο.

3. Τσέκαρε τα DM σου: Κοίτα στα μηνύματά σου και σβήσε ότι δεν σου χρειάζεται πλέον. Παλιά μηνύματα, it’s a no.

Unsplash/Linda Xu
Unsplash/Linda Xu

4. Ρύθμισε τις ειδοποιήσεις: Οι συχνές ειδοποιήσεις μπορεί να γίνουν ενοχλητικές, ειδικά όταν δεν σε ενδιαφέρουν. Επέλεξε τι θα σου «έρχεται».

5. Κάνε unfollow: Στο τελευταίο στάδιο είναι να μην ακολουθείς πλέον όσους δεν σου προσφέρουν τίποτα. Ξεμπερδεύεις μια και καλή.

Voila! Ένα τέλειο Instagram feed!