ΙΚΕΑ
ΙΚΕΑ
DECO IDEAS

Interior designers αποκαλύπτουν τα τρικ που κάνουν την κρεβατοκάμαρα μιας γυναίκας πολυτελή με χαμηλό κόστος


Η νέα σεζόν βάζει τις μηχανές στο φουλ και είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για μια ακόμη πιο ευχάριστη καθημερινότητα.

Το δωμάτιο στο οποίο η μέρα μας κάνει πρεμιέρα και φινάλε, η κρεβατοκάμαρά μας, αξίζει μια δεύτερη (διακοσμητική) ευκαιρία.

Αν νιώθετε την ανάγκη να την αλλάξετε αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τον τρόπο, οι ιδέες που ακολουθούν θα σας δώσουν deco food for thought.

Το στρατηγικό σχέδιο που μπορείτε να ακολουθήσετε δεν απαιτεί υψηλό κόστος. Βασική προϋπόθεση είναι η όρεξη για δημιουργία. Αν η κρεβατοκάμαρα είναι ένας καμβάς, όλα τα πινέλα και τα χρώματα που χρειάζεστε είναι ήδη στα χέρια σας. Κάθε γυναίκα αξίζει μια κρεβατοκάμαρα με ποιότητα.

Η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια. Coco Chanel

Η πολυτέλεια δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα αισθητικής. Δεν επιβάλλει την παρουσία της με υπερβολή. Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει: είναι απόλυτα διακριτική. Εχει εμμονή στην απλότητα και στις καθαρές γραμμές.

Εμπειροι διακοσμητές αποκαλύπτουν στο My Domaine τα τρικ που χρησιμοποιούν για να μεταμορφώσουν μια κρεβατοκάμαρα.

Η νέα σεζόν ξεκινά με πολύτιμες ιδέες.

Οι 6 προτάσεις που ακολουθούν θα κάνουν facelift στο υπνοδωμάτιο, με μικρό κόστος (αν κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς).

1) Κάντε layering στα μαξιλάρια- «Ντύστε» το κρεβάτι με κλινοσκεπάσματα που υπόσχονται χαλάρωση: «Accent pillows», τα μαξιλάρια που χαρίζουν χαρακτήρα στο κρεβάτι. Μαξιλάρια που σαν «κοσμήματα» το στολίζουν. Σε προηγούμενο άρθρο, έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτάΔιακοσμητικά μαξιλάρια με χρώματα, ενδιαφέρουσες υφές, (γεωμετρικά) σχέδια και prints (πουά, floral) κάνουν τονωτική ένεση στην όψη του κρεβατιού και το μεταμορφώνουν.

Οπως διαβάζουμε στο άρθρο του My Domaine, οι interior designers μας συμβουλεύουν, τα μαξιλάρια να μην υπερβαίνουν το 1/4 του κρεβατιού. Αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό. 

Instagram/ alinamarialara
Instagram/ alinamarialara

2) Ενα statement φωτιστικό μεταμορφώνει τον χώρο: Ενας οικονομικός τρόπος να δώσετε μια τονωτική ένεση στην διακόσμηση του δωματίου είναι το φωτιστικό.

Ενα statement φωτιστικό θα αναβαθμίσει αμέσως την εικόνα του δωματίου. Επενδύστε σε αυτό.

ΙΚΕΑ
ΙΚΕΑ

3) Η διακόσμηση του κομοδίνου έχει σημασία: Less is more. Αφήστε μόνο τα απαραίτητα: επιλέξτε αξεσουάρ με στιλ.

Eνας μικρός δίσκος για τα προσωπικά σας αντικείμενα (το ρολόι, τα κοσμήματα), ένα βιβλίο, ένα μικρό φωτιστικό για το διάβασμα. 

Instagram/our_home_interior_3 •
Instagram/our_home_interior_3 •

4) O χώρος θα πρέπει να έχει ελάχιστα αντικείμενα, επιλεγμένα με προσοχή: Απαλλάξτε τον από αντικείμενα που σας αποσυντονίζουν, που σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Ενα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο εξοικονομεί χώρο και δεν αφήνει εκτεθειμένα τα αντικείμενα που δεν σας χρειάζονται άμεσα.

Τα ράφια είναι, επίσης, μια λύση που εξοικονομεί χώρο. Ογκώδη έπιπλα δεν έχουν καμία θέση στο δωμάτιο. Όπως διαβάζουμε στο άρθρο, η «καλή» ακαταστασία δημιουργείται από αγαπημένα σας βιβλία και περιοδικά, ένα κάδρο (ή περισσότερα στον τοίχο -«wall art»), και design διακοσμητικά αξεσουάρ. Η «κακή» ακαταστασία δημιουργείται από ρούχα «ατάκτως ερριμμένα», ανακατεμένα χαρτιά και μπερδεμένα καλώδια.

Unsplash/James Lindsay
Unsplash/James Lindsay

5) Wall Art- Ο τοίχος θα μεταμορφωθεί: Η αύρα του δωματίου θα αλλάξει όταν ενταχθεί σε αυτό ένα κάδρο με μια αγαπημένη σας εικόνα. Ενα κομμάτι τέχνης που εκφράζει τον εσωτερικό σας κόσμο: 

iszi.aszi/ Instagram
iszi.aszi/ Instagram

6) Οι κουρτίνες: Αέρινες, λευκές, που αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο. Οι σκούρες κουρτίνες δημιουργούν βαριά ατμόσφαιρα. 

Instagram/ilonaantonczak
Instagram/ilonaantonczak