Unsplash/ Dane Deaner
Unsplash/ Dane Deaner
DECO IDEAS

Interior designer αποκαλύπτει τα 8 πράγματα που δεν θα επέλεγε ποτέ για την κουζίνα της


Kάθε δωμάτιο του σπιτιού κρύβει μια διαφορετική φιλοσοφία, ιστορίες που περιγράφουν το πώς ζούμε, τις ανάγκες μας.

Η κουζίνα, είναι ένας χώρος που συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής: μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την υγεία μας -μέσω της διατροφής- με μια προϋπόθεση. Να είναι σωστά οργανωμένη, εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, καθαρή.

Είναι ωραίο να απολαμβάνουμε εκεί το γεύμα που ετοιμάζουμε: να γευόμαστε την τροφή με αφοσίωση. Πολλές φορές, οι μη λειτουργικές επιλογές που γίνονται για την διακόσμησή της, την καθιστούν ένα δωμάτιο σχεδόν «ακατάλληλο» για χαλάρωση και ώρες πειραματισμού. Παύει να είναι ένα εργαστήριο γεύσεων και μετατρέπεται σε χώρο επιβίωσης των τροφίμων και προετοιμασίας του φαγητού. Τίποτα παραπάνω.

Οι διακοσμητές μας συστήνουν να δίνουμε την ίδια προσοχή σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού: η ατμόσφαιρα που υπάρχει σε καθένα από αυτά είναι αποτέλεσμα των επιλογών που κάνουμε για την διακόσμησή τους. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν συμβάλλουν σε ένα αρμονικό διακοσμητικό αποτέλεσμα: η κουζίνα, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ένας ακόμα χώρος για cozy στιγμές τη νέα σεζόν.

Μια έμπειρη διακοσμήτρια, η Nancy Charbonneau, σε άρθρο που διαβάσαμε στο Pure Wow αποκαλύπτει τα πράγματα που δεν θα επέλεγε για την δική της κουζίνα.

Unsplash/Becca Tapert
Unsplash/Becca Tapert

1) Ελλιπής φωτισμός: Ενα μοντέρνο φωτιστικό με δυνατό φως είναι ιδανική επιλογή. Δημιουργεί αρμονία στο χώρο και τον κάνει να δείχνει πιο τακτοποιημένος (εννοείται ότι το φυσικό φως είναι αυτό που επηρεάζει σε πρώτη φάση την ατμόσφαιρά της).

2) Ανεπαρκής πάγκος: Αυτό το στοιχείο δυσκολεύει την διαδικασία της μαγειρικής και δεν βοηθά στην οργάνωση της κουζίνας.

3) Μικρό ψυγείο: Η διακοσμήτρια θεωρεί ότι αξίζει να επενδύσουμε σε ένα μεγάλο ψυγείο μιας και εξασφαλίζει την συντήρηση των πρώτων υλών, συμβάλλοντας σε μια ποιοτική διατροφή. Προσοχή, όμως! Θα πρέπει να το διατηρείτε πάντα καθαρό και σε τάξη. Αλλιώς, δυσάρεστες οσμές θα διαχέονται στο χώρο, υποβαθμίζοντάς τον. 

Unsplash/Marcin Galusz
Unsplash/Marcin Galusz

4) Οταν απουσιάζουν τα καθίσματα: Οταν η κουζίνα είναι μεγάλη, μην παραλείψετε να προσθέσετε ένα design (στρογγυλό) τραπέζι με μοντέρνες καρέκλες. Αν είναι μικρή, μια ή δύο μοντέρνες καρέκλες είναι επίσης απαραίτητες.

5) Ψεύτικα λουλούδια, πλαστικά φρούτα: Από την Nancy, «It’s a No». Διακοσμητικά κατάλοιπα άλλων εποχών που δεν έχουν θέση πια στο σπίτι μας. 

6) Χαρτιά, διαφημιστικά, αποδείξεις, κατάλογοι, περιοδικά: Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να έχει θέση στον πάγκο, το τραπέζι και τα συρτάρια της κουζίνας σας.

7) Δυσάρεστες μυρωδιές: Απο κλεισούρα, μαγειρεμένο φαγητό, το ψυγείο. Ενα αρωματικό είναι απαραίτητο. 

8) Απουσία χαλιού: Η Νancy θεωρεί σημαντικό για την διακόσμηση της κουζίνας ένα μικρό χαλί. Κάνει τον χώρο πιο ζεστό και ξεκούραστο και διατηρεί το πάτωμα καθαρό για περισσότερο. Σε προηγούμενο άρθρο σας έχουμε μιλήσει κι εμείς για την αξία του στην κουζίνα. 

Unsplash/Jason Leung
Unsplash/Jason Leung