Unsplash/Alfons Morales
Unsplash/Alfons Morales
HOME IDEAS

Τα 5 μίνιμαλ και διαχρονικά design items που πρωταγωνιστούν στα σπίτια με relaxing ατμόσφαιρα, όλο τον χρόνο


Το χάος στους δρόμους της πόλης, το ασφυκτικό άγχος από τις υποχρεώσεις που τρέχουν, η εργασιακή πίεση, και η ένταση, δεν «αγγίζουν» τα σπίτια των ανθρώπων που έχουν διαμορφωθεί για να τους προσφέρουν ψυχική ηρεμία.

Ας υποθέσουμε ότι σας δινόταν η ευκαιρία να φτιάξετε το σπίτι σας από την αρχή, με την προϋπόθεση ότι θα έπρεπε να εντάξετε σε αυτό τα αντικείμενα που σας γεννούν ευχάριστα συναισθήματα και σας ηρεμούν: ποια θα ήταν αυτά; Ποιο θα ήταν το χρώμα τους, το design τους, ο ρόλος τους στη ζωή σας;

Τα άτομα που αγαπούν την μινιμαλιστική διακόσμηση δεν επιλέγουν θορυβώδη χρώματα, ογκώδη και αταίριαστα μεταξύ τους αντικείμενα: έχουν «λίγα και καλά» -η ελεύθερη απόδοση του «Less is more».

Kάνοντας μια αναζήτηση σε deco λογαριασμούς στο Ιnstagram εντοπίσαμε 5 τάσεις που είναι ικανές να δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι, έχουν μίνιμαλ χαρακτήρα και όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα δείχνουν ποτέ εκτός εποχής.

Εχουν την ιδιότητα να ησυχάζουν τον χώρο, να ξεκουράζουν τα μάτια και να εκπέμπουν cozy vibes.

 

1) Wood accents- Διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο: Eνα τραπέζι, ενας δίσκος, ένα σκαμπό. Τα ξύλινα αντικείμενα συμβάλλουν σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στο σπίτι και ξεκουράζουν το σώμα με τα χαλαρωτικά vibes τους. 

 

 

2) Μαύρο ματ σε έπιπλα και διακοσμητικά: To μαύρο χρώμα είναι μια τις σταθερές, διαχρονικές αξίες στην διακόσμηση. Οι λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης το εντάσσουν με διαφορετικούς τρόπους στους χώρους του σπιτιού. Επιβλητικό. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @bellashome_style στις 18 Σεπ, 2019 στις 11:00 μμ PDT

 

 

3) Η γοητεία του leather (σε καναπέ, πολυθρόνα): Το δέρμα είναι επίσης ένα στοιχείο που αναβαθμίζει την διακόσμηση του σπιτιού, χωρίς να προκαλεί «θόρυβο» στο χώρο. Δείχνει πολυτελές ακόμα και στην πιο οικονομική εκδοχή του. 

 

 

4) Τα φυτά: Kάθε σπίτι που «υπερασπίζεται» την ηρεμία και αποζητά καθαρά ατμόσφαιρα στους χώρους του, αγαπά τα φυτά. Είναι το μοναδικό διακοσμητικό που χρειάζεται ο χώρος (σε προηγούμενο άρθρο έχουμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην άποψη της home expert Marie Kondo που θέλει τα φυτά, το μοναδικό διακοσμητικό που χρειάζεται κάθε δωμάτιο του σπιτιού). 

 

 

5) Το γκρι στα design items: Για άλλους, μονότονο και αδιάφορο, για κάποιους άλλους, το χρώμα της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Οι λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης επενδύουν σε αυτό, ιδίως για την διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας και του καθιστικού. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό αξεσουάρ στο οποίο αξίζει να επενδύσεις φέτος στην κρεβατοκάμαρα -Αναβαθμίζει όλο τον χώρο

Cozy vibes -5 design items που οι Σκανδιναβοί επιλέγουν για το σπίτι τους το φθινόπωρο