Το βιβλιοπωλείο- καφέ στην Αιόλου
Το βιβλιοπωλείο- καφέ στην Αιόλου
BOOKBAR

Βιβλιοπωλείο και καφέ μαζί: Το νέο στέκι στην Αιόλου για διάβασμα και γεύσεις


Το «Bookbar» είναι το νέο βιβλιοπωλείο -καφέ, των εκδόσεων Κάκτος, και έχει γίνει ήδη αγαπημένο στέκι για συναντήσεις στη πόλη.

Πώς θα σας φαινόταν αν απολαμβάνατε τον καφέ σας μέσα σε έναν εκδοτικό οίκο και ταυτόχρονα μπορούσατε να αγοράσετε το αγαπημένο σας βιβλίο;

Αν η ιδέα ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία σας τότε προτείνουμε να κατεβείτε μέχρι τη πολυσύχναστη οδός Αιόλου, στο κέντρο της πόλης, για να επισκεφτείτε από κοντά τον εκδοτικοί οίκο Κάκτος και να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα στο καφέ που παντρεύονται αρμονικά μέσα στον ίδιο χώρο.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, συγκεκριμένα το περασμένο Δεκέμβριο, άνοιξε για πρώτη φορά το «Bookbar by Kaktos», σε ένα γωνιακό διατηρητέο κτίριο, γωνία Αιόλου και Βορέου όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα βιβλία του εκδοτικού και ταυτόχρονα να καθίσουν στα τραπεζάκια απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα, ή ένα ποτήρι κρασί, αλλά και να τσιμπήσουν ένα γλυκό ή αλμυρό έδεσμα.

Βιβλιοπωλείο και καφέ Αθήνα
Άποψη του χώρου

Η φιλοσοφία του βιβλιοπωλείου καφέ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και πλέον όλο και περισσότερα μέτη αρχίζουν να ανοίγουν που συνδυάζουν αρμονικά τον καφέ με το βιβλίο. Από την άλλη, είναι ένας χώρος που ενδείκνυνται για όσους θέλουν να πάρουν το laptop τους και να εργαστούν εκτός γραφείου.

Το βιβλιοπωλείο- καφέ βρίσκεται στην οδό Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας

Από τη μεγάλη τζαμαρία ο επισκέπτης παίρνει μια ιδέα για το διατηρητέο κτίριο που στεγάζεται το «Bookbar by Kaktos», ενώ μόλις ανοίξει η πόρτα και μπει στον εσωτερικό χώρο το βλέμμα θα εστιάσει στις ψηλές, ξύλινες βιβλιοθήκες και τα cozy τραπεζάκια.

Ωστόσο, μια άνετη πολυθρόνα κάτω από τη μία ξύλινη βιβλιοθήκη είναι η αγαπημένη γωνιά που κάθε επισκέπτης προτιμά να καθίσει αν έχει έρθει μόνος του και συνάμα δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, πολύ πιο οικεία και ινσταγκραμική.

Η ξύλινη βιβλιοθήκη
ΜΙα από τις ωραιότερες γωνιές του βιβλιοπωλείου- καφέ

Στο βιβλιοπωλείο – καφέ έχει όλα τα βιβλία των εκδόσεων Κάκτος: αρχαία ελληνική γραμματεία, σύγχρονες εκδόσεις, βιβλία για παιδιά αλλά και βιβλία στα αγγλικά, ενώ το βιβλιοπωλείο εμπλουτίζεται με επιλεγμένους τίτλους τρίτων εκδοτών. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε χρήσιμα αξεσουάρ, όπως υφασμάτινες τσάντες, κεραμικές κούπες και χειροποίητες θήκες βιβλίων.

Κεραμικές κούπες και αρωματικά κεριά

Το καφέ του βιβλιοπωλείου έχει έναν μικρό, ενδιαφέρον κατάλογο που ο επισκέπτης θα βρει καφέ, ζεστά αφεψήματα, smoothies, ενώ σερβίρεται ποτήρι κρασί και τα συνδυάζεται με sandwich, γλυκό ή κάποιο κρύο πιάτο.

Στο Bookbar by Kaktos θα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και θεματικές βραδιές εναρμονισμένες με το χώρο.

Καφέ και βιβλίο πάνεμαζί στο Bookbar by Kaktos

6 βιβλία που έχουμε ξεχωρίσει από τις εκδόσεις Κάκτος και προτείνουμε για τη βιβλιοθήκη σας

1984 ο Μεγάλος Αδερφός -Τζωρτζ Όργουελ

Υπόθεση:Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.


Κλεισμένος στο γραφείο του στο Υπουργείο Αλήθειας, ο Ουίνστον Σμιθ ξαναγράφει το παρελθόν ώστε να  εξυπηρετεί το Κόμμα. Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός.

Δαμάζοντας τις Ερινύες – Γεωργίου Αντωνίου Γιαννιώτη

Υπόθεση: Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβει η Ιωάννα που βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο στα χωράφια από τον Άγγελο Δημητρίου; Και γιατί απέφευγε να αποκαλύψει το όνομά της και την ιστορία της;

Μια ιστορία που ξεκινάει το 1919 με τη φυγή της οικογένειάς της από τη Ρωσία, παρακολουθεί την άνοδο του ναζισμού τη δεκαετία του τριάντα, περνάει από τον αιματηρό Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντίσταση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πολύπαθα χρόνια του διχασμένου Βερολίνου.

Η Ιωάννα στις περισσότερες εκείνες δύσκολες περιόδους είναι αναγκαστικά παρούσα: να πολεμήσει, να πονέσει, να αγαπήσει, να χαθεί στον κυκεώνα των τραγικών γεγονότων που την κυνηγούν σαν ερινύες; Θα έχει τη δύναμη να τις δαμάσει;

Το πορτρέτο – Κυριακή Πλαϊνάκη

Υπόθεση: Για δυο αδέλφια, τη Βέτα και τον Νάσο, ο σεισμός του 1999 θα σημάνει την αρχή του τέλους.

Τα συμφέροντα είναι μόνο το πρόσχημα για τις βαθιές διαφορές που διέπουν τις σχέσεις τους. Η Βέτα βρίσκει την ευκαιρία να ανασύρει από το υποσυνείδητό της παράπονα και ελλείψεις καλά κρυμμένες και να κηρύξει έναν ατελέσφορο πόλεμο στον αδελφό της. Θέλει να απαλλαγεί επιτέλους τόσο από τον ίδιο όσο και από την ικανότητά του να την αγαπά ακόμη κι όταν του δείχνει τον χειρότερο εαυτό της.

Στα χρόνια που περνούν η σχέση των αδελφών αλλάζει ουσιαστικά. Ελάχιστα τους ενώνουν τώρα· είναι δυο ξένοι. Η Βέτα συνειδητοποιεί πως κάθε πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες. Δεν ξέρει πλέον ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος. Αντιλαμβάνεται πως τίποτα δεν μένει σταθερό. Ίσως μόνο η μορφή της, αποτυπωμένη σ’ εκείνο το πορτρέτο που κουβαλάει μια ζωή σαν τρόπαιο. Ένα θλιβερό πια τρόπαιο που δεν αντιπροσωπεύει τη σιγουριά, την ευτυχία και την αυτοπεποίθηση που είχε κάποτε.
Το παρατηρεί μέσα στα χρόνια να αλλάζει.

Δεν είναι πλέον ο ίδιος άνθρωπος. Η ψυχή της είναι, που την κοιτά κατάματα και την απορρίπτει.

Επίκτητος: Διατριβαί Εγχειρίδιον

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Από το φημισμένο Εγχειρίδιον έως τις βαθιές σε νοήματα Διατριβές, τα σπουδαία κείμενα του Επίκτητου προσφέρουν στον αναγνώστη ένα διαφωτιστικό και ταυτόχρονα φωτεινό ταξίδι στη στωική φιλοσοφία. Μας διδάσκουν να καλλιεργούμε την εσωτερική γαλήνη μας και την προσωπική μας ελευθερία, να αγκαλιάζουμε όσα μας ταλαιπωρούν και μας δυσκολεύουν, και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ευδαιμονία μας. Γιατί, κατά τον Επίκτητο, η αληθινή δύναμη δεν έγκειται σε εξωτερικές συνθήκες: πηγάζει από το μυαλό και την καρδιά μας.

Η Σπηλιά του Πλάτωνα -Παιδικό βιβλίο

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κάποτε ο Πλάτωνας, ο σπουδαίος αρχαίος φιλόσοφος, διηγήθηκε τον μύθο του σπηλαίου: Σε μια σπηλιά βαθιά στη γη ζούσαν άνθρωποι που δεν είχαν βγει ποτέ από αυτή. Νόμιζαν πως η σπηλιά και όσα έβλεπαν και άκουγαν σε αυτήν ήταν όλος ο κόσμος.

Τι θα γινόταν άραγε αν ένας από αυτούς κατάφερνε να βγει έξω από τη σπηλιά και να δει τον ήλιο για πρώτη φορά;

SHARE