Ο Γιάννης Κέδες με το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II και το Bombay Sapphire
Ο Γιάννης Κέδες με το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II και το Bombay Sapphire
21|07|2022 14:50
SHARE
ΒOMBAY SAPP

Bombay Sapphire -Το παλαιωμένο Negroni που έκλεψε την καρδιά της Θεσσαλονίκης


Ο καταξιωμένος mixolgosit Γιάννης Κέδες παρουσίασε το limited edition Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II.

Mία ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στους λάτρεις του Negroni διοργάνωσε το Bombay Sapphire premium Gin στο Β restaurant του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, όπου o Γιάννης Κέδες, καταξιωμένος bartender και ιδιοκτήτης του Vogatsikou|3, παρουσίασε για πρώτη φορά το limited edition Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II.

Ο επιδραστικός mixologist μαζί με την ομάδα του, υποδέχτηκε στο Β Restaurant, τους εκλεκτούς καλεσμένους, δίνοντας τους την ευκαιρία, σε συνεργασία με το Bombay Sapphire, να ζήσουν ένα ξεχωριστό tasting experience και να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίον διαμορφώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρώματα του Ultimate Barrel Aged Negroni Batch IΙ.

Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κοκτειλ πλούσιο σε γεύση, δυνατό και με μεγάλη επίγευση. Προκύπτοντας μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και τον πειραματισμό, το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II του Γιάννη Κέδε και της δημιουργικής ομάδας του Vogatsikou | 3, είναι μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με βάση το Bombay Sapphire premium gin (43%) αναμειγμένο με ένα πικρό, αλλά αρκετά βοτανικό Martini bitter κι ένα μίγμα από γλυκά βερμούτ.

Το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II φτιαγμένο με Bombay Sapphire
Νικόλαος Ζεïμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού
Θεσσαλονίκης), Σωκράτης Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Θεσσαλονίκης), Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κεντρικής Μακεδονίας)

Στη συνέχεια έγινε παλαίωση του μίγματος στο οινοποιείο Τέχνη Οίνου μέσα σε βαρέλι βελανιδιάς, χωρητικότητας 225 λίτρων, στο οποίο πριν είχε φιλοξενηθεί κρασί Chardonnay, και παραμένοντας σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για δέκα ολόκληρους μήνες, το μίγμα ανέδειξε αρώματα ανανά, passion fruit και λίτσι.

Το limited edition Barrel Aged Negroni με βάση το Bombay Sapphire premium gin απόλαυσαν -για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα του βαρελιού- οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού, κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σωκράτης Δημητριάδης και γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του Vogatsikou|3.

Tammy Jones, Πετιούλα Κατσάρκα

Το Β Restaurant, διακοσμήθηκε και μεταμορφώθηκε σε μια πολυτελή όαση και στο τέλος της βραδιάς οι καλεσμένοι έλαβαν, μαζί με το limited edition crafted Negroni, μια ιδιαίτερη customized σύνθεση με λεβάντες και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρώματα που δένουν απόλυτα με την ιδιαίτερη γεύση αυτού του κοκτέιλ. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο γνωστός DJ Κωστής Ζαρταλούδης, ο οποίος δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα cocktail party απογειώνοντας την εμπειρία της βραδιάς.

Σοφία Σταγκίκα, Λήδα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου

Tο Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II με βάση το Bombay Sapphire premium gin μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων στο απόλυτο spot bar της Θεσσαλονίκης, Vogatsikou|3.

SHARE