To Comal Restaurant του Γιάννη Λουκάκου
To Comal Restaurant του Γιάννη Λουκάκου
ΓΕΥΣΗ

Στο «Comal» του Γιάννη Λουκάκου θα βρείτε αυθεντικό μεξικάνικο -To «spicy» μαγαζί που ακτινοβολεί χρώμα


Όποιος έχει περάσει από την καρδιά του Χαλανδρίου, στην πλατεία Ελευθερωτών, έχει σίγουρα εντυπωσιαστεί από το Comal, ένα μεξικάνικο εστιατόριο που δεν σε αφήνει να το προσπεράσεις, όσο κι αν βιάζεσαι.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria) που μετρά μερικούς μήνες ζωής και έχει ήδη κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στις must επιλογές εξόδου της Αθήνας.

Την αρχή κάνει ο χώρος που έχει την υπογραφή του Χάρη Λουρίδα. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό στυλ εστιατορίου μακριά από τα παραδοσιακά μεξικάνικα εστιατόρια της αγοράς. Οπερ και εγένετο! Aνετος και χρωματιστός, ένας συνδυασμός μοντέρνου design με παιχνιδιάρικες πινελιές που εξάπτουν τη φαντασία και δημιουργούν σέξι γωνιές, χωρίς υπερβολές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν ακούμε τη λέξη Μεξικό. Το μπαρ με τις έντονες κόκκινες αποχρώσεις μοιάζει να ψιθυρίζει «έλα να γνωριστούμε» και ο φωτισμός διακριτικός όσο πρέπει ώστε να απολαύσετε κάθε ποτό σωστά.

Ενα μπαρ γεμάτο χρώμα

Ανοίγοντας το μενού οι επιλογές είναι πολλές και είναι δύσκολο να μη θελήσεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Αρχικά στο κλίμα μπαίνετε με μια παγωμένη taco Margarita ή κάποια άλλα κοκτέιλ όπως το purple Paloma ή το peach Tommy's Margarita.

Το τσιμπολόγημα ξεκινά με totopos και salsas που είναι τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού, pico de gallo, crema, salsa vede, salsa roja spicy, totopos & Guacamole τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού, comal guacamole, φρέσκα βότανα και chilaquiles picadillo τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού, salsa roja spicy, κιμάς picadillo, τυριά, pico de gallo, κόλιανδρo και crema. Γεύσεις εθιστικές που όμως δεν πρέπει να σας παρασύρουν ώστε να δοκιμάσετε και άλλα πιάτα.

Chilaquiles picadillo

Eδώ θα δοκιμάσετε μια διαφορετική εκδοχή της σαλάτας cheasar με μαρούλι baby gem στη σχάρα, σάλτσα caesar με γιαούρτι, pico de gallo και παρμεζάνα. Το Elote & radish με καψαλισμένο καλαμπόκι, ντοματίνια, baby σπανάκι, μαριναρισμένη ρέβα και crema είναι μια επίσης διαφορετική σαλάτα ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το καλαμάρι καλαμάκι στη σχάρα, με καλαμπόκι, pico de gallo, salsa jalapeno και φιστίκια που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Cheasar
Brochetas de calamar

Το queso fundito με τα φουρνιστά τυριά, το μεξικάνικο τσορίζο, τις πατάτες, το salsa roja spicy και τις τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού είναι μια βελούδινη ευτυχία. Για δυνατούς παίχτες προσφέρεται το πιάτο pollo barbacoa, κοτόπουλο σιγομαγειρεμένο με guajillo adobo και μυρωδικά, mole αμύγδαλο, πιπεριές padron, salsas: pico de gallo, roja spicy, mexican crema τορτίγια καλαμποκιού και αρωματικό ρύζι και για το τέλος ένα γνωστό και αγαπημένο μεξικάνικο πιάτο με ρύζι και μπαχαρικά, lemongrass και φρέσκα βότανα.

Pollo barbacoa

Θα φύγετε με τη γλύκα του maracuya y chocolate ή crema elote, τις τραγανές τορτίγιες με κανέλα, κρέμα καλαμποκιού, παγωτό φιστίκι και τζίντζερ.

Crema Elote

Φιλοξενία, γεύσεις, χρώματα σε ένα μαγαζί ιδανικό για ένα φιλικό gathering με την παρέα μετά τη δουλειά σε ένα περιβάλλον μεξικάνικης όασης.





SHARE