Overoll Croissanterie
Overoll Croissanterie, Φωτογραφία: Instagram/@overoll.croissanterie
OVEROLL COISSANTERIE

Overoll Croissanterie: Βουτυρένια κρουασάν, μίνιμαλ αισθητική και γαλλική φινέτσα στο κέντρο της Αθήνας


Πρωί, με μια ανακουφιστική δροσιά στην ατμόσφαιρα κατηφόρισα προς το κέντρο της Αθήνας.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάρω -μόνο- έναν καφέ στο χέρι και να συνεχίσω τη βόλτα μου στην πόλη, κάπου στο στενό της Πραξιτέλους όμως, μια μυρωδιά με τράβηξε, σαν Σειρήνες, που με το τραγούδι τους με καλούσαν κοντά τους.

Ξάφνου, είδα ένα μαγαζί το οποίο, αν και είχα ακούσει, ποτέ δεν τύχαινε να επισκεφτώ. Και να που ο δρόμος με έβγαλε έξω από έναν εντυπωσιακό χώρο με ροζ χρώμα, μίνιμαλ τεχνοτροπία στους τοίχους και μοντέρνο ντιζάιν και γυαλιστερές βιτρίνες με τραγανά κρουασάν σε ευθεία διάταξη.

Δεν ήμουν έτοιμη να βάλω τον εαυτό μου σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία. Έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα; Και αυτή η μυρωδιά; Με μπερδεύει, θέλω να τα δοκιμάσω όλα, ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Κρουασάν, πραλίνες, μπισκότα και rolls είναι μόνο μερικά από όσα βλέπουν τα μάτια μου.

Την προσοχή μου τραβά το led σε σχήμα κρουασάν, ρίχνω γρήγορες-κλεφτές ματιές στον χώρο και τα προϊόντα και ζητάω έναν καφέ -τουλάχιστον σε αυτόν δεν υπάρχει ποτέ ενδοιασμός, παίρνω πάντα τον ίδιο. Αποφασίζω πως θα δοκιμάσω τουλάχιστον δύο κρουασάν.

Φωτογραφία: Instagram/ @overoll.croissanterie

Είμαι από εκείνες βλέπεις που, μετά το αλμυρό θέλουν πάντα μια γλυκιά μπουκιά, επομένως η απόφαση ήταν εύκολη! Σπανακόπιτα για αρχή και Croissant Αμυγδάλου για το τέλος. Δεν το μετάνιωσα στιγμή!

Το Overoll Croissanterie με είχε κερδίσει και παραδόθηκα στις γεύσεις του!

Η ιστορία του Overoll Croissanterie

Όλα ξεκίνησαν περίπου 2 χρόνια πριν, επί εποχή καραντίνας, όταν οι pastry chefs Γιάννης Κίκιρας, Αλκιβιάδης Ζέρβας και Σπύρος Παππάς, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την δημιουργία μιας ξεχωριστής γωνιάς, με άρωμα και γεύση Γαλλίας.

Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη και γνώση στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας, γεννήθηκε το δίλημμα να ανοίξουν ένα μαγαζί που, είτε θα είχε διάφορα είδη και προϊόντα ζαχαροπλαστικής, είτε θα είχε εξειδίκευση σε ένα μόνο πράγμα. Όπως καταλαβαίνεις υπερίσχυσε το δεύτερο και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα στέκια της Αθήνας, το Overoll Croissanterie.

Φωτογραφία: Instagram/ @overoll.croissanterie

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Αναμφισβήτητα -όπως μου εξηγούν τα παιδιά- η καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης. Στο Overoll Croissanterie πάντως, ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις θα το απολαύσεις χωρίς καμία αμφιβολία. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων είναι το Α και το Ω, αυτές είναι άλλωστε που δίνουν σε κάθε λιχουδιά μια έξτρα «γλυκιά» γεύση.

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, το «μυστικό της επιτυχίας» εκτός από τα παραπάνω, κρύβεται σε ένα μείγμα χαρακτηριστικών. Ευχάριστο περιβάλλον, θετικά vibes, καθαρά χρώματα και αμέτρητες μυρωδιές που «χτυπούν» χωρίς κανένα έλεος τους αισθητήρες σου, είναι μερικοί από τους λόγους που, άπαξ και πας μία φορά, θα επιστρέφεις συνέχεια.

Η γαλλική φινέτσα έχει προσαρμόσει στην ελληνική γευστική παλέτα, με τέτοιο τρόπο που σε μεταφέρει, ψυχή τε και σώματι, σε κάποιο γραφικό σοκάκι του Παρισιού.

Η γαλλική φιλοσοφία είναι σίγουρα η βάση του Overoll Croissanterie, η οποία μέσα στο μίνιμαλ, με ροζ λεπτομέρειες μαγαζάκi... φουρνίζεται και προσφέρεται με αγάπη στους καλεσμένους του.

Τα αρώματα σε ωθούν να δοκιμάσεις κάθε λογής κρουασάν, ξέρεις όμως πως ήρθε η στιγμή να διαλέξεις. Αυτό είναι ένα δίλημμα που όλους μας βασανίζει.

Αν είσαι σαν και εμένα- αναποφάσιστ@ -και στέκεσαι μπροστά στη βιτρίνα κοιτάζοντας τις λιχουδιές- μπορείς να ξεκινήσεις με ένα από τα Best Sellers του Overoll Croissanterie, το κρουασάν με φιστίκι Αιγίνης. Αν πάλι είσαι λάτρης των κλασικών γεύσεων μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Croissant Nutella.

Η δική μου πρόταση; Εκτός από τα κλασικά κρουασάν, πρέπει να δοκιμάσεις το Lemon pie Cruffin, χωρίς δεύτερη σκέψη! H κρέμα λεμονιού θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σου ενώ η ζάχαρη θα ισορροπήσει την οξύτητα της λιχουδιάς αυτής.

Αν πάλι τα γλυκά δεν σε εντυπωσιάζουν και είσαι τύπος των αλμυρών, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το Croissant Σπανακόπιτα. Τραγανή, με γεμάτη γεύση, όπως ακριβώς της αξίζει.

Φωτογραφία: Instagram/ @overoll.croissanterie

Ο γαλλικός αέρας στο κέντρο της Αθήνας, οι γεμάτες γεύσεις, ο αρωματικός καφές και η εξαιρετική εξυπηρέτηση θα σου προσφέρουν τη ζεστασιά που ψάχνεις σε ένα φινετσάτο στέκι σαν αυτό.

Μπορείς να το επισκεφτείς καθημερινά από τις 08:00 μέχρι και τις 17:00 στο κέντρο της Αθήνας, Πραξιτέλους 27, Αθήνα.





SHARE