Εμπορικό κέντρο
Μετά το click away έρχεται το drive through στα εμπορικά κέντρα/Φωτογραφία: Shutterstock
15|12|2020 15:16
SHARE
DRIVE THROUGH

Εμπορικά κέντρα: Μετά το click away έρχεται το drive through -Πώς ακριβώς λειτουργεί


Μετά το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου με την διαδικασία του click away, στις ζωές μας μπαίνει και το drive through στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα καλούνται να εξυπηρετήσουν το κοινό προσαρμοζόμενα στις επιταγές της πανδημίας. Μπορεί η μέθοδος αγορών click away που επιτρέπει την εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας και την παραλαβή από χώρο εξωτερικά του καταστήματος, να μην έτυχε και ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από καταστηματάρχες και πελάτες, αλλά η κυβέρνηση προωθεί και τη μέθοδο του drive through στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Στη μέθοδο drive through είχε αναφερθεί ήδη από χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας ότι στα εμπορικά κέντρα πλέον υπάρχει η δυνατότητα, μόνο για όσα έχουν ανοιχτό χώρο μπροστά, να παραδίδουν εμπόρευμα στον πολίτη, με σταντ που θα στηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Πώς λειτουργεί το drive through στα εμπορικά κέντρα

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές προκειμένου να παραλάβουν τις παραγγελίες τους παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Μega από εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Όπως τονίζεται σε αυτό, στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι από τους οποίους θα γίνεται παραλαβή των προϊόντων, με τους καταναλωτές να φτάνουν σε αυτούς με το αυτοκίνητο, έχοντας μαζί τους την ταυτότητα και αποδεικτικό της αγοράς τους. Αφού επιδείξουν τα παραπάνω, θα παραλαμβάνουν την παραγγελία τους χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητο, θα υπογράφουν έγγραφο παραλαβής και θα φεύγουν.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση είναι να έχει γίνει η παραγγελία ηλεκτρονικά και να έχει προπληρωθεί με κάρτα, καθώς δεν θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή στο σημείο.

Δείτε το βίντεο

SHARE