Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Φωτογραφία: Shuttertock
X-MAS TIME

8 ζαχαροπλαστεία και φούρνοι για τέλεια χριστουγεννιάτικα γλυκά


Διευθύνσεις ζαχαροπλαστείων και φούρνων για να αγοράσετε τα φετινά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους και μπαίνοντας στο γιορτινό κλίμα αναζητάμε όλο και περισσότερο τις λαχταριστές μπουκίτσες μελομακάρονου και κουραμπιέδων ή τις τυλιγμένες δίπλες.

Ο πρωινός καφές συνοδεύεται με χριστουγεννιάτικα εδέσματα και για τις επισκέψεις σε καλέσματα αναζητάμε κορμούς με γέμιση για να απολαύσουμε μετά το γεύμα ή το δείπνο.

Επιλέξαμε 8 ζαχαροπλαστεία και φούρνους που είναι εξπέρ στα χριστουγεννιάτικα γλυκά είτε για να αγοράσετε για το σπίτι σας, είτε να τα κάνετε δώρο

Μελομακάρονα και χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα στο Sweet Alchemy

Το ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου, το Sweet Alchemy, έχει ετοιμάσει για άλλη μια χρονιά νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Από τα best seller του είναι τα μελομακάρονα με την απίθανη γεύση. Τραγανά έξω, μαλακά μέσα με τη μυρωδιά και μελωμένα με θυμαρίσιο μέλι.

Τόσο τα μελομακάρονα όσο και τους βουτυρένιους κουραμπιέδες τους βρίσκουμε σε κουτιά και είναι η ιδανική πρόταση για δώρο σε κάλεσμα ή ακόμα να τα πάρετε μαζί σας αν πρόκειται να ταξιδέψετε.

Όσο για τα γιορτινά πρωινά σας μπορούν να ξεκινήσουν με μια φέτα ψωμί και απλωμένη χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα δια χειρός Παρλιάρου που μεταξύ άλλων έχει πορτοκάλι, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.

Κουραμπιέδες από Αφοι Ασημακόπουλοι

Κλασική επιλογή για νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι το ζαχαροπλαστείο «Άφοι Ασημακόπουλοι», το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1915 ως γαλακτοπωλείο.

Οι κουραμπιέδες είναι από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά του αυθεντικού ζαχαροπλαστείου και το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το βούτυρο δικής της παραγωγής που κάνει τη διαφορά, ενώ στο τέλος πασπαλίζονται με γενναία ποσότητα άχνης ζάχαρης.

Αν θέλετε να πάτε επίσκεψη μέσα στις γιορτές προτείνουμε το σοκολατένιο δέντρο γάλακτος με τραγανό κροκάν αμυδγάλου, νόστιμο σε γεύση και πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση.

Σοκολατένιος κορμός στο Dimitris Economides

Στο ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη στο Παλαιό Ψυχικό τα γλυκά του θυμίζουν έργα τέχνης. Όσο για τη γεύση τους ξετρελαίνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στο πιο «γαλλικό» ζαχαροπλαστείο της Αθήνας αξίζει να δοκιμάσετε τους σοκολατένιους κορμούς. Από τις επιλογές που θα απολαύσουν οι λάτρεις της σοκολάτας είναι ο κορμός, ένα μπισκότο σοκολάτας που συναντά μια θεϊκή μους καραμέλας και πραλίνας και ένα crémeux σοκολάτας γάλακτος, καλυμμένο από μους σοκολάτας.

Δίπλες στη Στάνη

Από τα παλαιότερα γαλακτοπωλεία της Αθήνας, η Στάνη άνοιξε το 1931 και μέχρι σήμερα παραμένει γαστρονομικός προορισμός μιας και τα γνήσια προϊόντα που βγαίνουν καθημερινά είναι τόσο φίνα σε γεύση και αρώματα.

Αυτήν την περίοδο οι δίπλες είναι από τα best sellers του γαλακτοπωλείου, χάρη στη τραγανή υφή της και στο μπόλικο μέλι που πέφτει πάνω από τη ζύμη, ολοκληρώνοντας το αποτέλεσμα.

Φεύγοντας, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί τις βελουδένιες κρέμες ή να δοκιμάσετε τους άπαιχτους λουκουμάδες πασπαλισμένους με μέλι.

Μελομακάρονα στο φούρνο Ρεμούνδο

Ο παραδοσιακός φούρνος Ρεμούνδος με τα ολόφρεσκα ψωμιά του έχει παράδοση και στα μελομακάρονα. Ο φούρνος άνοιξε το 1953 στην Κυψέλη και χάρη στα ζυμάρια του κατάφερε να γίνει από τους καλύτερους, με τη φήμη του να παραμένει ανέγγιχτη μέχρι σήμερα.

Τα μελομακάρονα είναι από τα top χριστουγεννιάτικα γλυκά και μυρίζουν πορτοκάλι και μπαχαρικά, με τη συνταγή να είναι παραδοσιακή και απαράλλαχτη όλα αυτά τα χρόνια.

Κουραμπιέδες στο Riviera

Το ζαχαροπλαστείο Riviera, στο Παλαίο Φάληρο, πάνω από 30 χρόνια βγάζει στη βιτρίνα του πολίτικα γλυκά που γίνονται ανάρπαστα.

Νόστιμοι και με βουτυρένια γεύση είναι οι κουραμπιέδες που διατηρούν τα αρώματά τους και είναι πασπαλισμένοι με μπόλικη άχνη. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; Το ελληνικό βούτυρο γάλακτος που μπαίνει μέσα στη ζύμη απογειώνοντας τη γεύση. Πάντως, αν θέλετε να πάτε επίσκεψη σε γιορτινό κάλεσμα μη διστάσετε να πάρετε γαλακτομπούρεκο -το καλύτερο γλύκισμα μετά το γεύμα.

Σοκολατάκια του ονείρου στο Αριστοκρατικόν

Το ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν είναι συνώνυμο της σοκολάτας από το 1928. Οι παραδοσιακές συνταγές παντρεύονται με τις μοντέρνες τεχνικές και το αποτέλεσμα αποζημιώνει τον ουρανίσκο μας με ανεπανάληπτες γεύσεις σοκολάτας.

Οι κασετίνες με ποικιλία από σοκολατάκια σε γεύση και σχήμα είναι όλα χειροποίητα και δίνονται από γενιά σε γενιά προκειμένου να μην χαθεί η αυθεντικότητα του προϊόντος.

Βασιλόπιτα στο Captain's

Ο φούρνος και ζαχαροπλαστείο Captain’s λειτουργεί από το 1928 και τα τελευταία χρόνια από το Παγκράτι έχει μετακομίσει στον Άλιμο. Τα εκλεκτά προϊόντα του έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με την άρτια γεύση τους.

Αυτή την περίοδο η βασιλόπιτα είναι από τα best sellers και γι' αυτό θα βρεις ουρές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Προτείνουμε να δοκιμάσετε την κλασική βασιλόπιτα που είναι κέικ και από πάνω έχει λευκή σοκολάτα, τόσο όσο να δίνει μια ντελικάτη γεύση.





SHARE