Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να καυχιέται ότι ήταν ο πρώτος σεφ στην Ελλάδα που έβγαλε το χαρούπι από την αφάνεια και ανέδειξε τόσο τη μοναδική γεύση του, όσο και την θρεπτική του αξία. Δεν χρειαζόταν λοιπόν κάποιον επιπλέον λόγο για να δημιουργήσει τη δική του «Χαρουπιά» που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου και για την αρχή θα εξυπηρετεί μόνο την περιοχή του Χαϊδαρίου και το Άνω Λιούμη με delivery, σερβίροντας υπέροχα χαρουποτυλιχτά.
Πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια, το χαρούπι είναι ένα θρεπτικό superfood, με αντικαρκινική δράση, που βοηθάει στη ρύθμιση του διαβήτη, στην θεραπεία της διάρροιας, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και καταπολεμά την υπερλιπιδαιμία.
Ο ίδιος ο σεφ άλλωστε χρησιμοποιεί από χρόνια το χαρούπι σε πίτες, ψωμί, γλυκά και άλλες συνταγές και τώρα που αυτό έγινε τάση, πατεντάρισε τη δική του μοναδική χαρουποσουβλακόπιτα, που τυλίγει στο εσωτερικό της τις γεύσεις που αγάπησε από παιδί αλλά και συνταγές που συνέλεξε μέσα από τα ταξίδια του. Τη μοναδική συνταγή ζύμης που χρησιμοποιεί την έχουμε γνωρίσει εδώ και χρόνια σε όλα τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται. Με λίγα λόγια, αυτό που κάνει είναι πως αφού φτιάξει τη ζύμη και την αφήσει να ξεκουραστεί, την ανοίγει σε λεπτό φύλο, το οποίο ψήνεται στο σάτζι (ένα καμπυλωτό θερμαινόμενο μέταλλο) χωρίς ίχνος λαδιού.