fbpx Kobra: Δημιουργικό αλαλούμ και ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα δια χειρός Άνταμ Κοντοβά | BOVARY
Κόμπρα
Φωτογραφία: Kobra
03|08|2020 12:32
SHARE
KOBRA

Kobra: Δημιουργικό αλαλούμ και ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα δια χειρός Άνταμ Κοντοβά


Από τους πιο δημιουργικούς και ψαγμένους σεφ ο βραβευμένος Άνταμ Κοντοβάς φέρνει μια γαστρονομική «Kobra», έτοιμη για τσιμπήματα -αν κι αυτή γράφεται με Κ- κάθε άλλο παρά δηλητηριώδη στην οδό Ναυαρίνου, μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων, εκεί που παλιά βρισκόταν το ξακουστό «Circus».

Μαζί με τον Λεωνίδα Δεληγιάννη, που βρίσκεται και πίσω από το «Κάιν» της οδού Αναπαύσεως στο Μετς, έφτιαξαν ένα «δημιουργικό χάος», ένα «ασυνάρτητο πείραμα», ένα «άτσαλο μπαρ», όπως το ονομάζουν οι ίδιοι, που εξωτερικά μπορεί να θυμίζει ένα κλασικό all day στέκι τα που κέντρου, εσωτερικά όμως έχει την δική του προσωπικότητα.

Πλαστικές καρέκλες παντρεύονται με ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, αλλά και custom έπιπλα από την δεκαετία του’ 60, το μπαρ δεν έχει μπάρα, και ο μπάρμαν κάθεται σε μπερζέρα όταν δεν εξυπηρετεί, ενώ στο πάνω όροφο θα δείτε κι ένα καθολικό εξομολογητήριο, ό,τι πρέπει για ινσταγκραμικές φωτογραφίσεις, αλλά και μια 3D printed εκδοχή Δαβίδ όπως τον φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ο Μίλτος Κοντογιάννης από το Studiomateriality έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση, συνδυάζοντας ετερόκλητα αντικείμενα, χρώματα και neon επιγραφές, που όμως συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αλαλούμ. Όσο για το όνομα, όχι δεν κρύβει καμιά ιδιαίτερη ιστορία, απλώς είναι εύηχο και τους αρέσει.

Η μέρα στην «Kobra» ξεκινάει νωρίς το πρωί με καφέ και ένα ενδιαφέρον πρωινό, που περιλαμβάνει 2-3 επιλογές, όπως pancakes από σπιτικό προζύμι, με θυμαρίσιο μέλι, φρέσκα φρούτα κι sando με brioche, καπνιστό μπέικον, τυρί τσένταρ, τηγανιτό αυγό και σάλτσα KOBRA και κρατάει έως αργά το βράδυ, όπου τα φευγάτα κοκτέιλ της λίστας δίνουν και παίρνουν, ενώ από τα ηχεία ακούγονται synth pop και electro επιλογές.

Τον κατάλογο και την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Άνταμ που έχει δημιουργήσει ένα μικρό comfort μενού συγκεντρώνοντας street food τάσεις και διεθνείς αναφορές, με σκοπό να προσφέρει σε προσιτές τιμές μια υψηλή γαστρονομική απόλαυση (τα πιάτα ξεκινούν από (από 4,50 και φτάνουν τα 16 ευρώ).

Με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες, ο Άνταμ φτιάχνει α πάντα in situ, ακόμα και το κίμτσι, προσεγγίζει με τον δικό του τρόπο την έννοια του fusion σερβίροντας ανάλογα με την ώρα από poke bowl με βασιλική ζαργάνα, καυτερή μάνγκο salsa, ξυδάτο ρύζι κι αμύγδαλο, μια φανταστική τηγανητή πατάτα με τόφου, καπνιστό χέλι και μους από άγρια μυρωδικά μέχρι τραγανές φτερούγες κοτόπουλο γεμιστές με χοιρινό κιμά, γαρίδες, αιόλι από πιπεριές Φλωρίνης ή φοβερά dan dan noodles με κιμά κοτόπουλου, μποκ τσόι και φιστίκια, αλλά και τα παραδοσιακά samosas (ινδικά πιτάκια). Δεν λείπει βέβαια και η πίτσα, που γίνεται με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, ζουμερή με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και πεκορίνο, ένα ψητό λουκάνικο με μίσο και φύκια, κίμτσι απο λάχανο, πατατοσαλάτα με γιαούρτι ενταμάμε και σουσάμι, ενώ το best seller του μαγαζιού είναι το τοστ από ψωμί μπριός, παστράμι, γκούντα, τσένταρ και τσάτνεϊ κρεμμύδι, αλλά και κάποια μυστικά πιάτα της ημέρας. Όλα αυτά σερβίρονται σε πήλινα σκεύη, σε πιατάκια πάρτι, σε σακουλάκια, σε καλαθάκια, αλλά και σε χάρτινες συσκευασίες, που μπορείτε να τις πάρετε και μαζί στο σπίτι ή στο γραφείο.

Στο τέλος για επιδόρπιο, σας περιμένει η κλασική παραδοσιακή νουγκατίνα Papaspirou, ενώ σύντομα θα μπορείτε να απολαμβάνετε και κομπράκια, μια αλλιώτικη εκδοχή της πάστας ποντικάκι, που τρώγαμε μικροί.

Κι επειδή φιλοσοφία αυτού του funky μπιστρό είναι πως εδώ οι ιδιοκτήτες θα βάζουν ό,τι τους αρέσει, σύντομα θα αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα events: θα εμφανιστεί, για παράδειγμα ένα pop -up παγωτατζίδικο και μια κρεπερί, ενώ θα υπάρχουν και μέρες αφιερωμένες σε αγαπημένα γλυκά από μάστορες τους είδους τους, που θα εκτίθενται στην υπέροχη vintage γυάλινη προσθήκη -βιτρίνα για γλυκά, όπως αυτές που συνήθιζαν στα παλιά αστικά ζαχαροπλαστεία.

Ναυαρίνου 11, Αθήνα, 210 3638134





SHARE