Privilege
Privilege
DINING

Μια (γευστική) βραδιά στο Privilege


Όταν η μουσική παντρεύεται μοναδικά με international γευστικά πιάτα, οι δρόμοι οδηγούν στο Privilege.

Η γενιά των millennials έχουμε ταυτίσει τη νυχτερινή διασκέδαση με τα (θρυλικά) μαγαζιά που έφτιαχνε ο μετρ του είδους Βασίλης Τσιλιχρήστος. Πάντα μεγάλα, πρωτοποριακά για την εποχή τους, διακοσμημένα με την παραμικρή λεπτομέρεια και στα ωραιότερα σημεία της πόλης.

Η είδηση πως το Privilege είχε ανοίξει ξανά, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, μου είχε κινήσει και πριν δύο χρόνια το ενδιαφέρον να το επισκεφτώ από κοντά, νοσταλγώντας μια εποχή που πλέον ξέρω πως δεν θα ξανά έρθει.

Πριν λίγες ημέρες φόρεσα τα «καλά μου» και πήγα να απολαύσω το ολοκαίνουργιο μενού που έχει δημιουργήσει ο chef patron, Νίκος Θωμάς σε συνεργασία με τον εξίσου ταλαντούχο Κώστα Τερζούδη.

Μια διευκρίνηση πριν περάσω στο χώρο και τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το Privilege Restaurant & Cocktail Bar. Η δική μου γενιά που βγαίναμε στα μαγαζιά του «Τσίλυ» φορούσαμε εκείνα τα ρούχα που είχαμε για πιο ιδιαίτερες βραδιές. Πριν καν φτάσεις στο μαγαζί ακολουθούσες μια άτυπη διαδικασία, η οποία ξεκινούσε από το ντύσιμο. Έτσι κι αυτή τη φορά, άνοιξα την ντουλάπα και διάλεξα ένα outfit που δεν φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά μόνο το βράδυ.

Φτάνοντας στο χώρο, εντυπωσιάζεσαι από την πρώτη στιγμή. Η εκπληκτική θέα, στην καρδιά της πόλης, ακουμπά τον αθηναϊκό ουρανό, στρέφει το βλέμμα στην Ακρόπολη και υπόσχεται ένα μυθικό ταξίδι διασκέδασης και γεύσης, καθημερινά από τη δύση του ηλίου μέχρι αργά τη νύχτα.

Η θέα από το Privilege

Η πολυτέλεια συναντάει αρμονικά τη minimal και λιτή διακόσμηση με έντονες εικαστικές αναφορές, μαύρους γρανίτες, σίδερο και καθρέπτες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την μπάρα με θέα την Ακρόπολη. Όσο για την οροφή; Ναι, την κατάλληλη στιγμή ανοίγει και μου θυμίζει μου πως το μαγαζί που ήξερα άλλαξε μόνο σημείο, όχι concept.

Οι δύο σεφ χρησιμοποιούν με φαντασία την καλύτερη πρώτη ύλη σε εποχιακά προϊόντα αλλά και ιδιαίτερες τεχνικές που αναδεικνύουν τα πιάτα, με multi ταυτότητα, από μεσογειακή, ελληνική και έθνικ κουζίνα που ενσωματώνονται αρμονικά στις γαστρονομικές συνθέσεις των 30 συνολικά πιάτων.

Η αρχή του μενού γίνεται με raw προτάσεις, ξεκινώντας με ωμό ψάρι ημέρας με εσπεριδοειδή, θυμάρι και αυγοτάραχο και ένα mini burger με μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ, το οποίο είναι από τα πιο ιδιαίτερα και γευστικά που έχω δοκιμάσει. Το αφράτο ψωμάκι με το ταρτάρ, γιαούρτι σουμάκ και πιπεριά Φλωρίνης είναι το πιάτο που θέλω να επιστρέψω για να γευτώ ξανά σε συνδυασμό με ένα ευφάνταστο cocktail από την ενημερωμένη κάρτα του Σπύρου Μαρκαδάκη.

Αφράτο ψωμάκι με μοσχαρίσιο ταρτάρ. Ένα από τα ωραιότερα burger για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η γευστική έκπληξη συνεχίστηκε με μια εντυπωσιακή, γευστικά, σαλάτα λάχανο bbq, γραβιέρα, custard τρούφας, mizuna, πούδρα μπέικον, τσίλι και λάδι μυρωδικών, που δεν έχω ξαναδοκιμάσει παρόμοια. Όσο για τα ορεκτικά προτείνω να δοκιμάσετε την τάρτα Endives που παντρεύεται με gorgonzola, κάστανα, τζελ αχλαδιού και πικρή σοκολάτα και τα dumplings γαρίδας -μια κλασσική επιλογή με βελούδινη υφή.

Πριν περάσουμε στα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε ένα ριζότο με σελινόριζα, πράσα, τρούφα, καβουρμά και από πάνω ήταν ο κρόκος αυγού που αναμειγνύεται με όλα τα υλικά έτσι ώστε να δείτε από κοντά το τελικό στάδιο του πιάτου.

Το τελικό στάδιο ετοιμάζεται μπροατά στον επισκέπτη.

Οι επιλογές για τα κυρίως θα σας πάρουν χρόνο μέχρι την τελική απόφαση γιατί οι πολύ καλές. Τα ραβιόλι με ραγού πάπιας, κάστανα, μανιτάρι king oyster και μελανοτύρι είναι μια νόστιμη επιλογή για όσους έχουν αδυναμία στα ζυμαρικά και φυσικά στην πάπια που δίνει την απαραίτητη glamorous πινελιά που αρμόζει στο πιάτο, όπως και το παστίτσιο με πένες και ραγού μοσχαριού -έρχεται σαν αποδομημένο παστίτσιο. Αν πάλι προτιμάται κάτι πιο υγιεινό τότε το ψάρι ημέρας με χόρτα και τερίνα πατάτας θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Οι μερίδες των πιάτων είναι ικανοποιητικές.

Για το τέλος αφήστε χώρο για τα γλυκά. Το γαλακτομπούρεκο με χειροποιήτο φύλλο και κατσικίσιο γάλα είναι από τα best seller, αλλά αν προτιμάτε σοκολατένιο επίλογο πείτε «ναι» στο Cookie Dough Souffle, με σάλτσα καραμέλας- εσπρέσσο και (φανταστικό) παγωτό εσπρέσο που δεν θέλεις να αφήσεις ούτε μια πιρουνιά.

Το επιδόρπιο για να «κλείσετε» γλυκά τη βραδιά.

Info: Privilege Athens, Βουτάδων 6, Γκάζι

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη με Κυριακή από την δύση του ηλίου έως αργά την νύχτα





SHARE