Η ιταλική κουζίνα είναι η αγαπημένη μας και πάντα βρίσκουμε αφορμή για να απολαύσουμε πίτσα και pasta.
Η ιταλική κουζίνα έχει το δικό της φανατικό κοινό σε κάθε μέρος του κόσμου. Εδώ στην Ελλάδα, πολλά χρόνια τώρα, τα ιταλικά εστιατόρια ανθίζουν και έχουν περάσει από διάφορα στάδια.
Παλαιότερα, τα ιταλικά πιάτα είχαν προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα. Δηλαδή, τη δεκαετία των 80s και 90s η ελληνική εκδοχή της carbonara ήταν με ζαμπόν και πλούσια σε κρέμα γάλακτος, ενώ η πίτσα γινόταν με μείγμα κίτρινων τυριών, αντί για μοτσαρέλα, και έμπαινε σε στρογγυλό ταψάκι στο φούρνο.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μικρή αλλαγή στο γαστρονομικό σκηνικό με την πίτσα να μπαίνει σε ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο, το ζυμάρι να γίνεται λεπτό και η carbonara να δένει με αυγό- όπως στην αυθεντική εκδοχή της.
Το σίγουρο είναι πως η ιταλική κουζίνα ανθίζει στην Ελλάδα με την πιο πρόσφατη προσθήκη να είναι η πίτσα «Franco Manca» με αυθεντικό ναπολιτάνικο ζυμάρι -για μένα η γεύση με μανιτάρια και μαύρη τρούφα να είναι το best seller.
Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας κρύβονται ιταλικά μαγαζιά- διαμαντάκια, είτε με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, είτε αυτή που τρώγαμε ως παιδιά στα 90s και έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.
Εμείς βρήκαμε 8 ψαγμένες διευθύνσεις για ιταλικά μαγαζιά, τα οποία έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό μέσα από τα ασυναγώνιστα γευστικά τους πιάτα. Και όχι δεν είναι τα κλασσικά μαγαζιά που υπάρχουν σε όλα τα αφιερώματα.
Pecati di Golla
Στη Γλυφάδα, οι αδερφές Sigillo έχουν στήσει ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο όπου η φήμη του έχει εξαπλωθεί εκτός νοτίων προαστίων. Οι γονείς των δύο κοριτσιών μεταλαμπάδευσαν την αγάπη τους για το φαγητό και με τη σειρά τους έστησαν μια γνήσια ιταλική τρατορία.